Antena 3 CNN Life Cea mai recentă modă de pe TikTok provoacă arsuri grave copiilor. Ce este Tanghulu

Cea mai recentă modă de pe TikTok provoacă arsuri grave copiilor. Ce este Tanghulu

de Naty Badea    |   

Cea mai recentă provocare pe TikTok a stârnit îngrijorarea autorităţilor din America. Fenomenul se numeste Tanghulu şi este vorba despre o specialitate din nordul Chinei, un fruct acoperit cu zahăr întărit şi crocant, obţinut prin fierbere.

Filmuleţele ajunse virale pe TikTok arată cum trebuie pregătită reţeta, astfel urmăritorii sunt sfătuiţi să pună un amestec de zahăr și apă în cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde până când fierbe și să scufunde apoi înăuntru frigăruile de fructe pregătite anterior. Problema este fierberea apei și a zahărului care creează arsuri dacă sunt înghiţite imediat după gătit. 

Conform La Repubblica Spitalul de Copii din Boston a emis un comunicat oficial în care semnalează o creștere bruscă a cazurilor de copii care suferă de arsuri grave cauzate de zahărul încins. 

Colleen Ryan, chirurg la spitalul din SUA specializat în arsuri, a explicat de ce copiii au ajuns să aibă arsuri grave: „Când zahărul este dizolvat în cuptorul cu microunde în acest fel, ajunge să stocheze o cantitate mare de energie termică. Arsurile pe care le provoacă sunt deosebit de profunde și dureroase, mult mai mult decât acelea cauzate de apa clocotită”.

Medicii din Boston au declarat că mai mulţi colegi din întreaga lume se confruntă cu astfel de cazuri şi trag un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen.

Subiecte în articol: TikTok arsuri provocare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile