Antena 3 CNN Life Cea mai rapidă femeie care a înconjurat globul cu bicicleta. A parcurs 29.169 kilometri în 108 zile

Cea mai rapidă femeie care a înconjurat globul cu bicicleta. A parcurs 29.169 kilometri în 108 zile

de Georgiana Marina    |   

O ciclistă americană de „ultra-anduranță” a stabilit un nou record mondial și a devenit cea mai rapidă femeie care a înconjurat globul cu bicicleta, scrie BBC.

Lael Wilcox a avut nevoie de 108 zile, 12 ore și 12 minute pentru a parcurge 29.169 km, începând și terminând turul în Chicago.

Ea a bătut recordul din 2018 deținut de Jenny Graham, din Scoția, a cărei călătorie a durat 124 de zile și 11 ore.

Wilcox, în vârstă de 38 de ani, din Alaska, a pornit la drum pe 28 mai, traversând 21 de țări de pe patru continente înainte de a ajunge miercuri la Chicago în jurul orei locale 21:00 (02:00 GMT).

Ea a pedalat până la 14 ore pe zi în călătoria sa, care va fi acum verificată pentru a fi inclusă în Cartea Recordurilor Guinness. Experții estimează că cicliștii de ultra-rezistență pot arde între 6.000 și 10.000 de calorii pe zi pe bicicletă.

„Are o rezistență fizică incredibilă, o rezistență mentală și o hotărâre absolută de a ieși și de a face aceste eforturi extreme”, a spus Anne-Marije Rook, editor pentru America de Nord la revista Cycling Weekly.

Wilcox a fost prima femeie care a câștigat TransAm, o cursă de 4.000 de mile în SUA. Ea a stabilit, de asemenea, recorduri în Tour Divide, un tur care traversează zona continentală americană de-a lungul Munților Stâncoși.

O călătorie completă - inclusiv cu avion, feribot și transport public - trebuie să fie egală cu o distanță totală echivalentă cu 40.000 km - circumferința Pământului la Ecuator – pentru a fi considerată record. Distanța minimă parcursă cu bicicleta trebuie să depășească 28.970 km.

După ce a plecat din Chicago, Wilcox s-a îndreptat spre New York, unde s-a îmbarcat într-un zbor către Portugalia. Apoi a petrecut câteva săptămâni mergând spre nord, spre Amsterdam, prin Germania, peste Alpi, în Balcani și în cele din urmă prin Turcia până în Georgia. Apoi a zburat în Australia, de-a lungul coastei de sud până la Brisbane, unde a luat un avion  către Noua Zeelandă. După aceea, a zburat în orașul ei natal, Anchorage, a pedalat de-a lungul coastei Pacificului până în Los Angeles, apoi a urmat Route 66 până la Chicago.

În timpul călătoriei, Wilcox a filmat o serie de videoclipuri pe care le-a postat pe rețelele sociale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile