Cea mai mare și modernă facilitate de producție de carne de pasăre din Europa de Est va fi inaugurată la Vâlcea. Noua unitate de producție dispune de echipamente și tehnologii de ultimă generație, care vor permite o producție mai eficientă și mai sustenabilă. Aceste investiții tehnologice vor asigura o calitate superioară a produselor și un impact mai mic asupra mediului și, de asemenea, creează sute de noi locuri de muncă în regiune.
Unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară din România inaugurează o nouă facilitate de producție de carne de pasăre la Frâncești, în județul Vâlcea. Este considerată cea mai modernă și de anvergură din Europa de Est. Noua unitate, dotată cu echipamente de vârf și tehnologie inovativă, va permite grupului să își consolideze poziția pe piața românească și să își extindă capacitatea de producție la peste 100.000 de tone de carne de pasăre pe an.
„Am înglobat cele mai noi tehnologii din industria modernă în acest moment. Acest lucru ne va ajuta să avem o productivitate mult mai mare. În această fabrică pe care noi o considerăm cea mai modernă, tehnologiile alese au avut un dublu scop: pe de-o parte, în a ușura foarte mult munca oamenilor, și pe de altă parte, în a avea cele mai optime și cele mai maximale randamente pe care numai ultimele tehnologii le pot aduce”, a declarat Gabriel Crăciun - director divizia pui.
Citește și: Nissan anunță concedieri în masă. Producătorul auto va da afară 9.000 de angajați din mai multe țări
Proiectul are și un impact important asupra regiunii în care a fost construit prin crearea de 300 de noi locuri de muncă. Astfel, noua facilitate va contribui semnificativ la dezvoltarea economică locală, sprijinind comunitățile și oferind oportunități de angajare pentru mulți cetățeni.
„Mai avem nevoie astăzi de peste 300 de angajați. Sunt domenii diferite de activitate, atât personal calificat, cu studii superioare, vorbim de inginerii din industria alimentară, ingineri tehnologi și ingineri calitate. Este nevoie de personal de specialitate în industria alimentară, ingineri tehnologi, dar și personal tehnic: lăcătuș mecanic, electricieni, automatiști și foarte multe astfel de poziții. Cel mai căutat personal în prezent este cel necalificat. Acestor oameni le vom oferi cursuri de perfecționare la locul de muncă. Cred că mai mult de 200 de angajați vor fi în această echipă”, a declarat Daniela Stanciu, manager recrutare.
Proiectul a fost demarat în anul 2022, în urma unei investiții în valoare de 75 milioane euro.
Citește și: Val de concedieri în Europa. Ce se întâmplă în fabricile din România