Antena 3 CNN Life Culinar Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau unt

Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau unt

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:00 03 Mar 2024 Modificat la 16:00 03 Mar 2024

Fragedă, dulce și aromată, această prăjitură este pe placul tuturor pofticioșilor.

Pentru că nu conține ouă, lapte sau unt, acest desert este ideal și pentru zilele de post, când simțim nevoia de ceva dulce.

Ingredientul de bază al acestei rețete este gemul, care poate fi de prune, caise, cireșe sau vișine.

Celelalte ingrediente sunt foarte simple și se găsesc în orice bucătărie.

Iată cum se prepară cea mai ieftină și gustoasă prăjitură, fără ouă, lapte sau unt.

Ingrediente:

  • două borcane de gem
  • 600 g făină
  • 250 ml ulei
  • un pahar de apă minerală (se poate folosi și apă simplă)
  • o linguriță praf de copt
  • 100 g zahar pudra
  • esență de vanilie

Uleiul, esența de vanilie și zahărul pudră se pun într-un bol și se amestecă bine. Se adaugă făina cernută, împreună cu praful de copt, și se frământă cu mâna. Aluatul format se împarte în trei părți și se lasă pentru 15 minute la frigider.

După ce timpul a trecut, se iau două părți din aluat și se întinde o foaie potrivită pentru tava de copt. Se pune aluatul în tava cu hârtie de copt, iar peste acesta se întinde un strat de gem (este important ca aluatul să fie modelat în tavă astfel încât gemul să nu curgă).

La final, aluatul rămas se rade deasupra gemului. Prăjitura se coace la o temperatură de 170-180 de grade Celsius, timp de 40 de minute.

Este ideal ca prăjitura să fie tăiată și servită rece, astfel încât să nu se sfărâme. 

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole