Antena 3 CNN Externe Mapamond „Cea mai clară și mai precisă” imagine a Lunii surprinsă vreodată: Este compusă din peste 81.000 de fotografii suprapuse

„Cea mai clară și mai precisă” imagine a Lunii surprinsă vreodată: Este compusă din peste 81.000 de fotografii suprapuse

de Mia Lungu    |   

Astrofotograful kurd, Darya Kawa Mirza, a capturat o fotografie clară uluitoare a Lunii, dezvăluind nenumărate urme de cratere și creste luminate de Soare.

[GAL layout="5"]

Acest proiect ambițios a presupus patru zile consecutive de observare și fotografiere continuă a Lunii, culminând cu o imagine de 708 gigabytes, compusă din peste 81.000 de imagini suprapuse.

Imaginea finală dezvăluie cu rafinament topografia captivantă a suprafeței lunii. Rezoluția imaginii este impresionantă, de 159,7 megapixeli.

Folosind platforma de socializare Instagram, astrofotograful a împărtășit o serie de imagini de înaltă rezoluție, fără inteligență artificială, cu suprafața Lunii.

Aceasta este cea mai avansată fotografie a Lunii, cu detalii interesante ale suprafeței cum poate că nimeni nu a mai văzut-o până acum. Este, de asemenea, cea mai clară și mai precisă imagine a Lunii pe care am capturat-o, a necesitat 4 zile de observare și fotografiere continuă a Lunii. Mai jos sunt câteva date despre această imagine:
1 - dimensiunea imaginii este de 708 gigabytes
2 - peste 81000 de imagini au fost suprapuse
3 - prin fuzionarea a 4 faze diferite ale Lunii și fuzionarea zonei de umbră, se dezvăluie o topografie interesantă a suprafeței lunare. 
4 - telescop : Skywatcher Flextube 250p dobsonian modificat pe montură ecuatorială NEQ 6pro.
5 - aparat foto : Canon EOS 1200D pentru minerale, ZWO ASI 178mc pentru detalii. 
6 - niciun AI implicat în această imagine.
7 - rezoluția imaginii este de 159,7 megapixeli.
8 - așa ar arăta Luna dacă ar fi un disc plat cu munți pe el.

Subiecte în articol: Luna Universul cosmos
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile