Antena 3 CNN Life Sănătate Cea mai bună ciocolată pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită. Ciocolata îi dă energie"

Cea mai bună ciocolată pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită. Ciocolata îi dă energie"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 12:00 07 Iul 2022 Modificat la 18:24 07 Iul 2022

Cu alte cuvinte, nu orice ciocolată face bine la creier, chiar dacă celula nervoasă acceptă cu plăcere dulcele.

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea explică faptul că cea mai bună ciocolată pentru creier este cea amăruie, care este și naturală și are puțin zahăr.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale"

[GAL layout="2"]

”Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. (...) Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere, al fructelor de sezon! 

Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, pe pagina de Facebook.

”Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. 

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse. Sunt 'poveri' care se metabolizează greu"

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt ”poveri” care se metabolizează greu. 

Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis renumitul medic Vlad Ciurea.

Băutura consumată de prof. dr. Vlad Ciurea de două ori pe zi: "Face bine la creier, dar nu trebuie exces"

Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit despre rutina sa zilnică, cum își începe ziua și ce face ca lucrurile să meargă bine și să nu se streseze.

”În general, la ora 22:00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine. 

Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirug, potrivit dcnews.ro.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole