Antena 3 CNN Actualitate Cea mai bună actriţă din Franţa este o româncă din Dărmăneşti, Bacău. Anamaria Vartolomei are doar 22 de ani

Cea mai bună actriţă din Franţa este o româncă din Dărmăneşti, Bacău. Anamaria Vartolomei are doar 22 de ani

Actrița româno-franceză Anamaria Vartolomei, în vârstă de 22 ani, a fost desemnată „Cea mai bună actriță” din Franța în 2021, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Lumières.

de Adelina Miron    |   

Filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan, în care Anamaria Vartolomei este protagonistă, a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021. Filmul, care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, va putea fi văzut în 2022 și în cinematografele din România.

Anamaria Vartolomei a fost desemnată câştigătoarea premiului pentru cea mai bună actriţă, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira.

Totodată, Academia César din Franța a inclus-o într-o selecție restrânsă de revelații ale anului 2021 în cinema, pentru rolul său din filmul „Just Kids”, potrivit Cultura la dubă.

Anamaria Vartolomei s-a născut în România, în orașul Dărmănești, și s-a mutat în Franța cu părinții ei la vârsta de 6 ani.

„Sosirea în Franța fost ca o a doua naștere pentru mine. Nu știam să vorbesc limba, nu știam nimic legat de cultura de aici, nu înțelegeam ce se întâmplă în jurul meu.

Eram într-o lume nouă, diferită, iar mie îmi era dor de bunici. A fost un șoc atât de mare pentru mine, încât mi-am pierdut din amintirile de atunci.”, a declarat actrița într-un interviu pentru Cultura la dubă.


[GAL layout="4"]

Subiecte în articol: actriţă Franta
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile