Antena 3 CNN Externe Ce tragedie! Piloții au murit primii. Pasagerii avionului prăbușit în Iran n-au avut nicio șansă, după ce o rachetă a distrus carlinga!

Ce tragedie! Piloții au murit primii. Pasagerii avionului prăbușit în Iran n-au avut nicio șansă, după ce o rachetă a distrus carlinga!

Cel mai înalt oficial de securitate din Ucraina, Oleksiy Danilov, a dezvăluit detalii șocante din ancheta privind avionul prăbușit în Iran.

Potrivit lui Danilov, anchetatorii au descoperit că avionul ucrainean a fost lovit de cel puțin o rachetă iraniană care a explodat sub carlingă, ucigându-i instantaneu pe piloții aeronavei.

"A lovit carlinga în zona inferioară. Credem că aceasta este o dovadă importantă care explică de ce nu am auzit nimic de la piloți. Ei au murit instantaneu, după prima lovitură", a spus Oleksiy Danilov, într-un interviu pentru BBC, referindu-se la o fotografie în care sunt vizibile găurile cauzate de șrapnel în cabina piloților.

Danilov a subliniat că anchetatorii ucraineni au obținut aceste probe înainte ca Iranul să își asume vina pentru tragedia aviatică.

"De îndată ce iranienii ne-au oferit acces la aceste probe, specialiștii noștri ne-au ținut la curent în fiecare oră în legătură cu ceea ce se întâmplă. Și am înțeles foarte repede ceea ce s-a întâmplat", a spus el.

Danilov a afirmat că, deși Ucraina știa cauza tragediei aviatice, nu a putut face publice imediat informațiile pe care le deținea de teamă că specialiștii trimiși la fața locului vor fi expulzați din Iran.
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile