Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce sunt, de fapt, firele albe care se desprind de pe banane când le decojim

Ce sunt, de fapt, firele albe care se desprind de pe banane când le decojim

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 16:33 18 Dec 2017 Modificat la 16:33 18 Dec 2017

Bananele sunt fructe care sunt în general agreate de toată lumea. Sunt uşor de consumat, de transportat şi pot fi gustări delicioase, pline de nutrienţi. Dacă ar fi ceva care să ne supere la banane, ar fi firele albe care se desprind atunci când le decojim. Totuşi, ele au un rol bine definit.

Dr. Nicholas D. Gillitt, vicepreşedinte şi doctor în cercetare în nutriţie, a declarat că ele se numesc floem (ţesut liberian) şi fără ele bananele nu ar exista. În plus, nu există niciun risc în cazul în care le mâncăm, iar acele fire albe ajută la distribuirea nutrienţilor uniform de-a lungul fructului, potrivit gustarte.ro

”În general, toate părţile fructelor sunt bune de consum. Mâncăm coaja de la mere, pere, struguri, aşa că am putea mânca şi ţesutul liberian. Nu există nicio dovadă că ne-ar putea face rău”, a spus Gillitt.
 

Etichete: banane
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole