Două eleve se bat într-un parc din Timișoara, în mijlocul unui grup de alți copii care nu intervin. Scenele par desprinse dintr-un film de arte marțiale, cu pumni, croșee, lovituri de picior și genunchi aruncați în piept.
Antena3.ro a apelat la ajutorul psihologului Mihai Copăceanu pentru a explica cum sunt posibile asemenea scene. Există o doză e agresivitate care apare cu transformările biologice ale vârstei. Ele nu au un control ridicat asupra acestor stări, totul apare pe un fond de furie și sunt extrem de greu de stăpânit. Se ajunge în general la scena de agresivitate mare, uneori până la pierderea de vieți. Rareori scenele au loc între persoane străine. De regulă, tinerii, tinerele se cunosc și de regulă astfel de momente sunt amplificate de anturaj, spune Copăceanu.
"Rareori astfel de momente au loc în spații private. Ce este trist este că participanții nu intervin. Uneori se ajunge la folosirea de obiecte, de pietre și nu se ține cont de unde se lovește. Când un adult lovește e atât de cele mai multe ori să nu lovească în zone vitale, dar tinerii nu știu care sunt acestea neapărat și dau frâu liber. Uneori nu există niciun regret după, iar fenomenul de grup accentuează dorința", afirmă Mihai Copăceanu.
Bătaie cruntă între două tinere într-un parc din Timișoara. Nimeni nu face nimic
" target="_blank">http://