Antena 3 CNN Externe Ce simptome are Covid XEC, noua tulpină ce a ridicat nivelul de alertă în Marea Britanie

Ce simptome are Covid XEC, noua tulpină ce a ridicat nivelul de alertă în Marea Britanie

de M.P.    |   

O nouă tulpină de Covid apărută în Regatul Unit se răspândește rapid pe măsură ce cazurile cresc într-un ritm ridicat, a declarat Agenția de Securitate Sanitară din Regatul Unit (UKHSA).

Denumită XEC, tulpina este o combinație a variantelor KS.1.1 și KP.3.3. Cifrele furnizate de agenţiile medicale din Marea Britanie  arată că rata de internare a pacienților cu rezultate pozitive la noua tulpină a crescut la 4,5 la 100 000 de persoane în săptămâna până la 6 octombrie. Aceasta a crescut de la 3,7 cu o săptămână înainte, conform The Independent.

Se consideră că tulpina XEC este mai transmisibilă din cauza numeroaselor sale mutații și prezintă simptome similare cu cele ale altor variante Covid, inclusiv oboseală, dureri de cap, dureri în gât și temperaturi ridicate.

Deși autoizolarea nu mai este o cerință legală în Regatul Unit, NHS a sfătuit orice persoană care a fost testată pozitiv pentru Covid să evite contactul cu alte persoane timp de cel puțin cinci zile.

De asemenea, se recomandă evitarea contactului cu persoanele mai vulnerabile timp de 10 zile, pentru a reduce riscul pentru acestea. Ca regulă generală, se recomandă oricărei persoane cu simptome să aștepte ca acestea să dispară înainte de a reveni la activitățile normale.

Subiecte în articol: Marea Britanie COVID NHS
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile