Antena 3 CNN Life Ce semnifică, de fapt, ordinea ingredientelor trecute pe etichetele produselor: ”Trebuie să ne punem un mare semn de întrebare”

Ce semnifică, de fapt, ordinea ingredientelor trecute pe etichetele produselor: ”Trebuie să ne punem un mare semn de întrebare”

de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |   

Autoritățile și specialiștii atrag atenția mereu că este extrem de important să citim etichetele produselor pe care le cumpărăm din magazine. Pe lângă faptul că este obligatoriu să verificăm termenul de expirare, este esențial să citim și ingredientele pe care respectivul produs le conține. 

Din păcate, la noi în țară, citirea ingredientelor este o practică destul de rar întâlnită. Românii se uită, mai degrabă la prețul unui produs, decât la ingrediente. Și asta nu este neaparat un lucru rău, însă în acest fel nu pot evita alimentele care conțin zeci de aditivi și conservați, și care le pun sănătatea în pericol. 

Totodată, nu își pot da seama dacă produsul pe care l-au cumpărat este unul ”corect”. 

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm un produs alimentar.

”Trebuie să ținem cont de faptul că toate ingredientele din care este compus un produs sunt în ordine descrescătoare. Ceea ce înseamnă că dacă vrem pateu de ficat și primul ingredient nu este ficat, trebuie să ne punem un semn de întrebare.

Dacă vrem ciocolată și primul ingredient nu este cacao, trebuie să ne dea de gândit. Dacă vrem gem de prune sau gem de căpșune și primul ingredient nu este căpșuna, ci este zahărul, trebuie să ne punem un semn de întrebare”, a explicat președintele InfoCons. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile