Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Ce se întâmpla la petrecerile care au dus la decăderea lui P. Diddy. Mărturia unui fost angajat al rapperului: „Se credea un rege”

Ce se întâmpla la petrecerile care au dus la decăderea lui P. Diddy. Mărturia unui fost angajat al rapperului: „Se credea un rege”

de Mia Lungu    |   

A fost o vreme când o invitație la o petrecere organizată de Sean „Diddy” Combs era unul dintre cele mai căutate bilete din industria divertismentului. Cu liste de invitați care îi includeau pe Justin Bieber, Mariah Carey, Paris Hilton și Jennifer Lopez, era o șansă de a întâlni unele dintre cele mai mari celebrități. Jay-Z și Beyoncé chiar au lansat melodii noi la evenimentele sale.

„Când Diddy îți făcea cu ochiul și îți spunea să intri în secțiunea VIP, știai că vei avea o seară foarte bună”, a declarat Rob Shuter, care a lucrat ca publicist pentru rapper la apogeul faimei sale, într-un interviu exclusiv pentru BBC News.

Acum, fostul client vedetă al dlui Shuter se află într-o celulă din Brooklyn, la o mică distanță de Hamptons, unde a prezidat cândva petreceri decadente ale celebrităților.

Peste 100 de victime spun că au fost abuzate sexual de P. Diddy

Căderea în dizgrație a dlui Combs a fost rapidă, cu un amplu dosar penal federal care îl acuză de trafic sexual. Peste 10 procese civile au fost, de asemenea, intentate, acuzându-l pe mogulul muzicii de agresiuni, violuri și șantaj sexual. Un avocat a declarat că reprezintă mai mult de 100 de presupuse victime care susțin că au fost abuzate sexual.  

În aceste procese, atât bărbații, cât și femeile spun că au fost constrânși sau forțați să întrețină relații sexuale, fie de către Diddy, fie de către cei din anturajul său. Alții spun că au fost obligați pentru că au fost intimidați de dl Combs și de puterea pe care acesta o deținea în industria divertismentului. Unele au descris faptul că carierele lor au deraiat sau li s-au luat oportunități atunci când nu au cedat capriciilor dlui Combs. 

Rapperul născut în Harlem a negat în mod repetat orice faptă ilicită, fie în legătură cu acuzațiile penale sau civile. Un purtător de cuvânt a negat acuzațiile împotriva lui Diddy și a declarat pentru BBC News că „domnul Combs rămâne puternic, sănătos și disciplinat, angajat pe deplin în apărarea sa cu sprijinul neclintit al familiei sale, al echipei juridice și al adevărului”.

Acesta urmează să fie judecat în mai 2025.

Regele petrecerilor din New York

Dl Shuter, care a lucrat pentru Diddy în perioada 2002-2004, a declarat că artistul se afla într-un moment crucial al carierei sale când el a început să lucreze pentru rapper.

Diddy fondase Bad Boy Records în 1993, o casă de discuri care reprezenta unele dintre cele mai mari nume din hip-hop - inclusiv artiști precum Notorious B.I.G. și Usher. În 1998, a creat linia de îmbrăcăminte Sean John, care a devenit ulterior un fenomen cultural. De acolo, s-a lansat în parfumuri, alcool și chiar a înființat o companie media, devenind gazda mai multor reality-show-uri în care descoperea noi talente și făcea din oameni vedete.

Dl Shuter a declarat că, atunci când a intrat în lumea rapperului, Diddy dorea să își transforme personalitatea și să își îmbunătățească cariera, încercând să își folosească petrecerile pentru a se menține în centrul industriei de divertisment.

Rapperul era „maestrul de ceremonii”

„Își dădea seama că modul în care ar putea obține cea mai mare atenție este să devină regele petrecerilor din New York. Dl Shuter a declarat că Sean Combs era obsedat de putere și de o dorință profundă de a rămâne faimos, explicând că starului îi plăcea să fie fotografiat și dorea să își etaleze stilul de viață. Treaba domnului Shuter era să îl ajute pe „Diddy” să rămână în top. Făcând parte din anturajul său, a spus el, era ca și cum ai face parte dintr-un circ - rapperul era „maestrul de ceremonii”.

El a declarat că nu a fost niciodată martor la vreun comportament sexual nepotrivit. „Am văzut dezechilibrul de putere”, a spus el. „Ceea ce nu am văzut este ceea ce se presupune acum, care este pur și simplu îngrozitor.”

„Motivul pentru care a fost un astfel de superstar este că se gândește doar la Diddy. Din momentul în care se trezește până în momentul în care se culcă”, a declarat dl Shuter pentru BBC News. „Hobby-ul lui Diddy este Diddy”.

„Întotdeauna erau arme în jurul lui Diddy”

De asemenea, el susține că domnul Combs a avut, de asemenea, o fascinație profundă cu familia regală britanică. Dl Shuter a declarat că își amintește că i s-a cerut de mai mult de 10 ori să îi sune pe prințul Harry și prințul William cu invitații la petreceri, oferindu-se să le acopere transportul, cazarea și chiar să plătească pentru securitatea lor.

În apartamentul său somptuos din New York, rapperul păstra fotografii înrămate ale prinților, a spus dl Shuter, explicând: „Se considera un rege, așa că are sens să vrea să aibă doi prinți în anturajul său”.

Harry și William nu au acceptat niciodată o invitație din partea dlui Combs, a adăugat el.

Dar a spune „nu” mogulului muzicii nu a fost ceva ce mulți alții au făcut. „Întotdeauna erau arme în jurul lui Diddy”, a spus dl Shuter, descriind detectoarele de metale din apartamentul său care semănau cu cele de la aeroport. „Era ciudat”.

Dl Shuter a descris arme de foc peste tot în casa rapperului. În apartamentul său privat, agenții de securitate aveau arme legate de glezne. Dl Combs a ținut un cerc restrâns și a fost serios atât cu privire la securitatea și imaginea sa.

„Nu ajungi să fii Diddy... decât dacă oamenii din jurul tău erau bine închegați. Nu era nimeni neglijent în jurul lui.”

Avea casă pe cea mai scumpă stradă din Beverly Hills

În zona Los Angeles, rapperul a locuit pe ceea ce a devenit cunoscută drept cea mai scumpă stradă din Beverly Hills. Gardurile înalte permit celebrităților să se ascundă de ochii curioșilor. Conacul Playboy al lui Hugh Hefner se află la câteva case mai jos.

Porțile impunătoare ale proprietății dlui Combs au torțe aprinse zi și noapte. Vecinii au declarat pentru BBC că au chemat deseori poliția din cauza petrecerilor sale.

O solicitare a BBC privind libertatea de informare a dezvăluit că polițiștii au fost trimiși la petrecerile de la conacul lui P. Diddy de 14 ori în șapte ani.

Pe o stradă unde discreția și intimitatea sunt de cea mai mare importanță, nimeni nu a dorit să fie numit, dar vecinii au descris în privat pentru BBC ceea ce au văzut, spunând că erau sătui și deranjați de ceea ce vedeau.

„Timp de șase sau șapte ani au fost doar petreceri, petreceri, petreceri”, a declarat o vecină, adăugând că a văzut femei la orice oră „ieșind și așezându-se pe stradă, nu știau unde sunt”. Ea a spus că păreau „pierdute” și „li se vedeau chiloții”.

Ritual de trecere la petrecerile lui Diddy pentru a deveni vedetă

Conacul domnului Combs din Beverly Hills a fost unul dintre locurile pe care acesta le-a folosit pentru a găzdui anual „White Party”, un eveniment emblematic pe care l-a organizat între 1998 și 2009.

El a început petrecerile în zona exclusivistă Hamptons din New York, cu un cod vestimentar strict numai pentru albi, reunind elita de bani vechi din East Hampton și vedetele în ascensiune ale hip-hop-ului.

Dl Combs a descris odată petrecerile ca fiind o modalitate de a doborî barierele rasiale și generaționale. Dar cea mai tare petrecere a anului a fost o „fațadă” care a permis un comportament „sinistru”, susține un proces recent.

Într-un proces intentat săptămâna aceasta, un bărbat - care avea 16 ani la acea vreme - a descris emoția de a participa la prima „White Party” a dlui Combs în 1998. Intrând în conacul din Hamptons, el a văzut celebrități și directori de divertisment în stânga și în dreapta. În proces, el a spus că a crezut că petrecerea i-ar putea deschide ușile către o carieră muzicală.

El a spus că se îndrepta spre baie când s-a întâlnit cu rapperul. Au început să vorbească și apoi s-au mutat într-o altă zonă, mai privată. În acel moment, dl Combs i-a spus adolescentului că are „look-ul” potrivit și că poate transforma pe oricine într-un star, se arată în proces.

Apoi lucrurile au luat o altă întorsătură. Dl Combs i-a ordonat brusc adolescentului să își dea pantalonii jos, astfel încât dl Combs să îl poată examina și atinge, se afirmă în proces.

Potrivit procesului, dl Combs a spus că era „un ritual de trecere” și „calea de a deveni un star”. De asemenea, se susține că el a spus că era o modalitate de a se dovedi pe sine, întrebându-l pe adolescent: „Nu vrei să intri în afaceri?”

Mai multe persoane, inclusiv bărbați, susțin că au fost violate de Diddy la petreceri

Cel puțin alte două procese se concentrează pe petreceri.

Fosta vedetă de filme pentru adulți Adria English a susținut că a fost „antrenată în traficul sexual de-a lungul timpului” după ce a lucrat la mai multe evenimente White Party, unde susține că alcoolul era amestecat cu droguri.

Un alt proces, intentat anonim săptămâna aceasta de către un bărbat, face afirmații despre o petrecere White Party din 2006. Acesta a declarat în proces că a lucrat ca agent de securitate la eveniment, unde băuturile ar fi fost amestecate cu droguri, și a afirmat că a fost violat de Diddy. 

Echipa de avocați a dlui Combs a respins acțiunile în justiție ca fiind „încercări clare de a obține publicitate”. Ca răspuns la această poveste, un purtător de cuvânt al rapperului a declarat pentru BBC News că acuzațiile de infracțiuni la petrecerile sale notorii au fost nefondate.

„Petrecerile albe și alte evenimente ale lui Sean Combs au fost iconice, o adevărată convergență a hip-hop-ului, Hollywood-ului și excelenței negrilor. Este dezamăgitor să vedem cum mass-media și comentatorii sociali transformă aceste momente culturale în ceva ce nu au fost. A face de rușine celebritățile care au participat, a scoate din context clipuri video și fotografii și a încerca să lege aceste evenimente de acuzații false este pur și simplu neadevărat.”, se arată în declarație. 

Fosta iubită a lui Diddy îl acuză că a forțat-o să se drogheze și să facă sex cu alți bărbați

Cântăreața Cassie, care a format un cuplu cu rapperul timp de aproape un deceniu, începând din 2007, l-a acuzat pe mogul, într-un proces, că i-a controlat fiecare aspect al vieții, a forțat-o să ia cantități excesive de droguri, să facă sex cu alți bărbați, a bătut-o ani de zile și a amenințat-o - și pe cei din cercul ei - atunci când a încercat să părăsească relația.

Într-un proces - care a declanșat o avalanșă de acuzații împotriva rapperului - cântăreața a declarat că, în timp ce se întâlnea cu dl Combs, și-a dat seama că acesta avea o „rețea extrem de loială” care ar face orice i-ar cere.

„Ea a recunoscut că era neputincioasă și că raportarea domnului Combs autorităților nu ar modifica statutul sau influența domnului Combs, ci doar i-ar oferi domnului Combs o altă scuză pentru a o răni”, se arată în proces.

Cassie, al cărei nume complet este Casandra Ventura, a declarat că, la un moment dat, după ce a încercat să îl părăsească pe dl Combs, casa de discuri a acestuia a amenințat-o că „single-ul ei nu va fi lansat dacă nu răspunde la apelurile telefonice ale dlui Combs”, se arată în proces.

Avocații dlui Combs au negat din nou acuzațiile, afirmând într-o declarație pentru BBC la începutul acestei săptămâni că acesta „nu a agresat niciodată sexual pe nimeni - adult sau minor, bărbat sau femeie”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile