Consumul de ouă a dobândit în ultimii ani o reputație nedreaptă pentru că gălbenușurile ar fi bogate în colesterol. S-a ajuns să se limiteze consumul la 2-5 ouă pe săptămână. Însă ultimele studii realizate de cercetători arată că dacă consumi 2 ouă pe zi în corpul tău se vor produce minuni. În plus, nu există studii care să limiteze consumul de ouă doar la 2-5 pe săptămână.
Totuși, nutriționiștii recomandă să nu mănânci mai mult de două ouă pe zi. Acestea sunt foarte sănătoase, dar consumate în exces pot avea consecințe extrem de dăunătoare.
Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitamine liposolubile A, D şi E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente. Toate acestea cu un conţinut caloric scăzut, de doar 80 de calorii la un ou de mărime medie. Aceste calorii pot fi “furate”, de exemplu, din numai 40 de grame de carne, 20 grame de brânză ori 150 ml de lapte. Continuarea AICI.