Antena 3 CNN Life Sănătate Ce se întâmplă de fapt atunci când mănânci zilnic 100 de grame de sfeclă roșie

Ce se întâmplă de fapt atunci când mănânci zilnic 100 de grame de sfeclă roșie

<1 minut de citit Publicat la 18:18 05 Mar 2018 Modificat la 18:18 05 Mar 2018

Tine sub control tensiunea arteriala. Daca vei consuma des sfecla rosie, atunci arterele se vor largi, iar pulsul se va micsora. In urma studiilor, specialistii au ajuns la concluzia ca sfecla asigura sanatatea sistemului circulator.

Reduce colesterolul rau din sange. In sfecla se gasesc fibre solubile, flavonoizi si betacianina. Betacianina este un element care ii ofera sfeclei rosii culoarea si mirosul caracteristic. Diminueaza nivelul colesterolului rau si nu ii permite sa se depuna pe artere. Este un aliment recomandat femeilor insarcinate deoarece contine acid folic. Acesta protejeaza bebelusii de anumite probleme grave. Este un aliment care le ajuta pe viitoarele mamici sa aiba energie.

Sfecla combate osteoporoza. In sfecla exista siliciu, care ajuta organismul sa asimileze calciul. Cel din urma asigura sanatatea oaselor si a dintilor. De aceea se poate consuma chiar si suc de sfecla rosie. Astfel, osteoporoza va fi prevenita si se asigura sanatatea oaselor, scrie bzi.ro

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole