Mihaela Bîrzilă a făcut un experiment pentru a vedea cum funcționează măsurarea temperaturii în aeroporturile din România.
La intrarea în aeroport, termometrul i-a înregistrat o temperatură de 35.8 grade. Următorul termometru i-a arătat o valoare de 36.7. Explicația angajatului aeroportului a fost simplă:
”Sunt variabile în funcție de aparat. Deci aparatele au niște etalonări, plus sau minus. Unele de 5%...”
Să nu mai vorbim despre ultimul termometru care arăta nu mai puțin de 37.2 grade Celsius. Dar și aici există o explicație.
”Principiile de măsurare diferă”. Însă la întrebarea jurnalistei: ”Care din ele e mai de încredere?”, răspunsul a fost cât se poate de sincer. ”Niciunul”.
Angajatul aeroportului spune că, în cazul în care termometrele întregistrează temperaturi mai mari la călători, se așteaptă câteva minute după care se repetă acțiunea, cu alt dispozitiv.
De asemenea, reprezentanții aeroportului susțin că, de la reluarea zborurilor, au fost doar câteva cazuri în care s-a solicitat intervenția medicului, însă toate s-au înregistrat pe fluxul de Sosiri. Astfel încât, până acum, niciun pasager nu a fost întors din drum din cauza temperaturii prea mari.