Antena 3 CNN Life Ce se întamplă dacă îţi pupi copilul pe gură

Ce se întamplă dacă îţi pupi copilul pe gură

de Ioana Dobre    |   

Mulți părinți aleg să-și pupe copiii pe buze ca un semn de dragoste. Totuși, specialiștii atrag atenția că acest gest, deși bine intenționat, poate avea consecințe negative asupra sănătății și dezvoltării copiilor.

Părinții ar trebui să ia în considerare aceste riscuri potențiale pentru sănătatea copiilor lor înainte de a-şi pupa copiii pe gură, scrie brightside.me.

Riscuri pentru gingii și sănătatea orală

Sărutul pe buze înainte ca dinții de lapte să se dezvolte complet poate afecta grav gingiile copiilor. Transferul de salivă între părinte și copil poate facilita răspândirea bacteriilor, care, la rândul lor, pot duce la afecțiuni ale gingiilor. Aceasta este o problemă serioasă, având în vedere că igiena orală precară poate agrava situația, mai scrie sursa citată.

Creșterea riscului de carii

Carii sunt cea mai comună problemă dentară la copii, iar pupatul pe buze le poate crește șansele de a dezvolta această afecțiune. Dinții de lapte, fiind mai slabi și mai vulnerabili, sunt expuși la riscuri mai mari, iar transferul de bacterii prin săruturi poate contribui la deteriorarea smalțului.

Posibile reacții alergice

Sărutul pe buze poate duce, de asemenea, la reacții alergice. Transferul de particule de alimente sau produse cosmetice pe pielea copilului, în special la nou-născuți, poate fi problematic, având în vedere că aceștia pot fi alergici la anumite ingrediente.

Impact asupra sistemului imunitar

Un alt risc asociat cu pupatul pe buze este transmiterea virusurilor respiratorii. Aceste virusuri pot fi mai periculoase pentru bebeluși, a căror imunitate nu este complet dezvoltată. Infecțiile respiratorii, chiar și cele care par inofensive, pot provoca dificultăți de respirație și alte probleme grave de sănătate.

Subiecte în articol: sănătate dentară
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile