Antena 3 CNN Economic Ce se întâmplă cu clienții Enel în perioada următoare. Schimbare pentru 3 milioane de români

Ce se întâmplă cu clienții Enel în perioada următoare. Schimbare pentru 3 milioane de români

Este oficial! Enel vinde activele din România către grupul grec Public Power Corp pentru 1,26 miliarde de euro. Sunt trei milioane de clienți care vor trece prin această schimbare.

de Laura Dinu    |   

Totul face parte dintr-un plan care vizează reducerea datoriilor grupului italian. Enel România a raportat pierderi, în primul trimestru, de 154 de milioane de euro. 

Compania elenă devine astfel cel mai mare jucător energetic din Europa de Sud-Est. 

Se așteaptă avizul Consiliului Concurenței și, după asta, grecii îi vor prelua pe cei 3 milioane de clienți ai Enel. 

”Românii trebuie să știe că nu vor fi afectați direct. Clienții Enel nu vor fi afectați de această schimbare, va fi doar o tranzacție normală care are loc între firme din sector. 

Citește și: Enel a semnat vânzarea afacerii din România

Ne putem aminti că, în urmă cu câțiva ani, a mai avut loc o tranzacție similară când acționariatul unei firme cu același obiect de activitate a fost schimbat. Nu se va întâmpla absolut nimic cu cei 3 milioane de clienți pe care Enel îi are, în acest moment, în portofoliu. Asta pe partea de furnizare. 

Dar nici pe partea de distribuție nu se întâmplă, decât schimbarea denumirilor, care este un proces care va urma într-o perioadă rezonabilă de timp, nu mă aștept să dureze mai puțin de șase luni, poate să însemne și mai mult ca durată de timp”, a explicat Silvia Vlăscean, expert în energie, la Antena 3 CNN.  

”Clientul nu trebuie să facă absolut niciun demers. Este doar o schimbare a acționariatului, nu sunt afectați clienții pe care, în acest moment, grupul Enel îi are în România. Deci nu înseamnă nimic pentru clienții pe care îi are în portofoliu”, a mai spus ea. 

În ceea ce privește prețul energiei, este posibil ca noul furnizor să vină cu oferte mai bune. 

”Orice furnizor poate veni, la un moment dat, cu schimbări la nivelul ofertelor pe parcursul derulării contractului, sau cel puțin când se termină contractul în derulare, dar până la urmă este un proces continuu care nu are legătură cu tranzacția pe care tocmai a anunțat-o grupul Enel că a finalizat-o în România.

Însă va fi un proces care mai durează, nu se va întâmpla de pe o zi pe alta nici schimbarea denumirii. Urmează niște proceduri normale. Din fericire, este tot un stat membru al Uniunii Europene, nu ar trebui să dureze foarte mult, dar în orice caz este necesară notificarea la Consiliul Concurenței. Aici se face o analiză privind concentrarea economică și cât va deține, dar având că în vedere că grupul grecesc nu este încă pe piața românească, nu ar trebui să dureze foarte mult.

Ulterior vor avea loc schimbările de denumire. Pe factură, la un moment dat, vom vedea un alt nume al furnizorului pe care îl avem în acest moment”, a mai explicat Silvia Vlăscean la Antena 3 CNN.  

Subiecte în articol: Enel
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet