Antena 3 CNN Sport JO 2024 Ce se află în misterioasa cutie aurie pe care o primesc toți medaliații de la Jocurile Olimpice

Ce se află în misterioasa cutie aurie pe care o primesc toți medaliații de la Jocurile Olimpice

de Daniela Chihaia    |   

La Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, toți sportivii care urcă pe podium primesc medalia și o cutie lungă din carton auriu care a stârnit curiozitatea celor care urmăresc evenimentul din fața televizorului. Și David Popovici a primit două astfel de cutii când a fost medaliat cu aur și bronz.

Cu toții ne-am întrebat: oare ce se află în cutia misterioasă, lungă de 40 de centimetri?

Am o putere așa de mare. Aș putea să nu spun, nu-i așa?”, a glumit Adam Burgess, medaliatul cu argint din echipa Marii Britanii atunci când un jurnalist de la Sky News l-a întrebat ce este în cutie.

După ce s-a amuzat, canoistul a dezvăluit că în cutia pe care o primesc toți medaliații se află „o operă de artă” - un poster foarte detaliat, colorat, care prezintă jocurile de la Paris.

Acest poster este o creație a lui Ugo Gattoni, un artist care lucrează exclusiv pentru elita din Paris. A muncit la ilustrație aproximativ 2.000 de ore, între 19 septembrie 2023 și 19 ianuarie 2024.

Posterul înfățișează un Paris vibrant, cu sportivi în acțiune și publicul susținându-i. Punctul central este Turnul Eiffel, pe care scrie „XXXIII Olympiade”, adică numărul actualei ediții a Jocurilor Olimpice, a 33-a din istorie.

Este, în același timp, afișul oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris și, deși poate fi cumpărat la liber, olimpicii primesc câte un exemplar dintr-o ediție specială care are detalii din aur, argint sau bronz, în funcție de medalia câștigată.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile