Infuzia de anason stimulează secreţiile salivare şi gastrice, pe cele intestinale şi pancreatice.
Asupra sistemului nervos central, în doze terapeutice, stimulează în special centrii respiratori şi pe cei ai circulaţiei, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.
Utilizarea îndelungată irită mucoasele gastrice. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de fructe la o cană cu apă, se bea o cană pe zi, în mai multe reprize.
Se poate asocia şi cu alte plante medicinale, respectându-se indicaţiile cantitative.
Potrivit aceleiaşi surse, în doze de peste 5 grame de fructe pe zi produce tulburări nervoase, iar în doze şi mai mari halucinaţii, insomnie, tulburări de vorbire, convulsii puternice şi chiar comă. Uleiul volatil poate produce dermatoze şi stări alergice.
În doze mai mari de 5 picături pe zi este narcotic şi poate produce accidente cerebrale. Preparatele care conţin anason sunt interzise în timpul sarcinii.