Plasticul este un material extrem de folosit în ultima perioadă în orice domeniu, însă cel mai mare impact îl are folosirea lui în bucătărie și alimentație.
Ce reprezintă cifrele de pe ambalajele de plastic
Vei regăsi cu siguranță triunghiul format din 3 săgeți ce par că sunt una în continuarea celeilalte. În interiorul triunghiului vei găsi un număr de la 1 la 7. Alăturat sau sub vei găsi și câteva litere. Aceste simboluri nu sunt puse la întâmplare. Triunghiul și cifrele de pe ambalajele de plastic sunt informații legate de materialul din care sunt confecționate și de modalitatea de reciclare. Aceste simboluri se numesc RIC (Resin Identification Code).
Codul 1 – Polietilenă Tereftalată (PET sau PETE). Acest cod îl vei găsi pe sticlele de băuturi răcoritoare, sticlele de bere, apă de gură, caserole etc. Tipul acesta de plastic nu se refolosește.
Codul 2 – Polietilenă de densitate mare (HDPE sau PE-HD). Sticlele de șampon, soluțiile albire, detergentul, sacii de gunoi, butoaiele etc au acest cod inscripționat. Nici acest tip de plastic nu se refolosește.
Codul 3 – Vinil/ Policlorura de vinil (V sau PVC). Profilele de ferestre, ecchipamentele medicale, furtunurile de apă, cablurile, țevi etc. Acest tip de plastic poate afecta ficatul și are potențial cancerigen.
Codul 4 – Polietilentă de densitate mică (LDPE sau PE-LD). Acest tip de plastic se găsește în ambalajele de pâine, sacoșe, îmbrăcăminte, mobilă, covoare etc.
Codul 5 – Polipropilenă (PP). Codul se va regăsi pe pahare de plastic, dopuri, sticle de ketchup, pungi etc. Este un plastic sigur.
Continuarea pe unica.ro.