Antena 3 CNN Emisiuni Safe Income Ce putem face ca să ne sporim veniturile atunci când vom ieși la pensie

Ce putem face ca să ne sporim veniturile atunci când vom ieși la pensie

de Andrei Perianu    |   

Gândul unei pensii mici îi sperie pe mulţi oameni. Însă există o serie de metode prin care să ne asigurăm o situaţie financiară stabilă pentru perioada în care nu vom mai munci. De câţi bani avem nevoie pentru a trăi liniştiţi la pensie, dar şi cum putem să ne creştem veniturile în perioada pensiei aflăm chiar în aceste momente în rubrica Safe Income.

Andrei Perianu vine în această ediție cu alte sfaturi utile despre banii personali. 

Ne-a atras atenția o știre din Marea Britanie... Ca de obicei, cercetătorii britanici, iar de data asta avem un institut de cercetare care a făcut câteva proiecții legat de câți bani vei avea nevoie atunci când vei fi la pensie. 

Poate unii dintre dumneavoastră se gândesc că mai e mult timp până la pensie, dar cred că un lucru care ne atrage mai tare atenția este faptul că viața a devenit din ce în ce mai scumpă și dacă ar fi să ne gândim că trebuie să avem la pensie aproape același stil de viață ca și astăzi, ar trebui cumva să plănuim asta. Și asta ni se pare că în Marea Britanie ei fac foarte bine”, spune Andrei Perianu.

Într-adevăr, noi avem niște avantaje în România și anume aproape toată lumea deține casa în care locuiește sau sunt proprietarii caselor în care stau. Asta înseamnă că nu mai trebuie la pensie să mai plătești chirie, vreo rată la bancă, că până atunci a reușești să plătești creditul și ai acea acea proprietate, deci nu mai ai un cost de locuire. Însă ar trebui să ne gândim cum ai putea ca atunci când ieși la pensie să poți să nu ai doar strictul necesar, strictul necesar care acum este acoperit de pilonul unu de pensii sau de pilonul doi de pensii. Deci, dacă vrei să faci ceva în plus, să poți să călătorești, pentru asta ar trebui să ai mai multe elemente într-un portofoliu. Fie că ai depozite bancare care generează dobândă, fie titluri de stat care generează un cupon sau un randament, fie ai acțiuni pe bursă care îți plătesc dividende sau ai creșteri, fie ai a 2-a sau a 3-a locuință care îți va da o chirie ca un venit fix pe termen lung”, a explicat Andrei Perianu. 

Subiecte în articol: pensii venituri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile