Antena 3 CNN Economic Auto Ce primești în pachet în momentul când dai comandă de un elevator auto?

Ce primești în pachet în momentul când dai comandă de un elevator auto?

3 minute de citit Publicat la 18:30 04 Oct 2019 Modificat la 18:30 04 Oct 2019

Dacă doriți să achiziționați un , indiferent dacă este vorba de un sau un elevator auto de tip foarfecă, există o serie de documente pe care trebuie să le primiți în pachet și pe care producătorii și furnizorii nu ar trebui să le omită la onorarea niciunei comenzi de noi. De asemenea, există și documente sau accesorii care nu se livrează decât la comanda unor anumite tipuri de elevatoare. Iată care sunt acestea și care dintre ele vă sunt necesare pentru obținerea autorizației de operare a elevatorului nou achiziționat.

Care sunt documentele care obligatoriu trebuie să fie livrate odată cu elevatoarele auto noi?

Manual de operare

Niciun elevator nu ar trebui să fie livrat destinatarului fără un manual de operare. Acesta poate fi scris în limba română sau în limbi de circulație internațională precum engleză, germană, franceză, italiană ș.a.m.d.

Manualul de operare este un document foarte important atât pentru montarea, cât și pentru utilizarea corectă a elevatorului deoarece în el sunt trecute instrucțiunile producătorului, dar și date cu privire la bazament acolo unde este cazul.

Certificat CE

Certificatul CE este un certificat care atestă conformitatea utilajului cu normele europene. Acesta este obținut de producător în urma verificării produselor sale de o entitate specializată în domeniu, o parte terță.

Produsele vândute în țările din Uniunea Europeană și statele agreate, respectiv Islanda, Liechtenstein și Norvegia, au nevoie de acest certificat pentru a putea fi comercializate, iar în cazul elevatoarelor auto de exemplu, pentru a putea obține autorizații de operare.

Certificatul CE reprezintă și o reasigurare a cumpărătorului în legătură cu calitatea produselor achiziționate. Nu pot obține acest certificat decât produsele care îndeplinesc anumite standarde de calitate impuse de legea Uniunii Europene.

Într-unele cazuri, certificatul CE nu este specificat în mod expres ca document ce însoțește livrarea unui elevator auto pe site-urile de profil. În locul acestui termen, magazinul poate menționa faptul că livrarea va fi însoțită de pachetul complet de documente pentru ISCIRIZARE. Dar nu vă faceți griji nici pentru această exprimare deoarece din documentele necesare pentru obținerea autorizației face parte și certificatul CE.

Ce alte documente și accesorii mai pot însoți elevatoarele noi în momentul livrării?

Carte cu revizii

Nu este obligatoriu, dar unele elevatoare pot veni însoțite de o carte de revizii sau carte de control în care se trec date cu privire la reviziile și reparațiile suferite de utilaj de-a lungul funcționării. Acestei cărți i se mai spune și carte de service sau caiet de întreținere, cu toate că în realitate nu este nimic mai mult decât o broșură oferită de producător cumpărătorului.

Nu doar elevatoarele, ci și mașinile de exemplu sau alte utilaje pot fi însoțite de acest tip de document. El nu se completează de cel care a cumpărat produsul și nici de producător, ci de persoana calificată care face reviziile și reparațiile, care trece în el și data viitoare la care următoarea revizie ar trebui să aibă loc.

Mai mult decât pe proprietarul original, acest document îl ajută în cazul revânzării pe viitorul proprietar deoarece lecturând datele, el poate afla o mulțime de informații valoroase cu privire la modul în care a fost întreținut produsul. De aceea, pentru mulți cumpărători de utilaje la mâna a doua, prezența acestui document constituie un bonus binevenit la achiziție deoarece prin transparența pe care o oferă, crește într-o oarecare măsură valoarea investiției.

Accesorii

Elevatoarele, mai ales cele cu diferite funcții suplimentare sau sisteme de operare mai complexe, pot fi însoțite de accesorii precum:

  • cric hidraulic;

  • platoruri rotative;

  • ulei hidraulic;

  • manșete de protecție pe piloni pentru portiere;

  • sistem de ancorare conceput din conexpaduri;

  • supraînălțătoare pentru autobuze;

  • etc.

Aceste accesorii pot avea un caracter opțional, unele dintre ele fiind livrate doar la cererea cumpărătorului și contra cost. De aceea, trebuie să vă asigurați dacă vă sunt sau nu necesare în funcție de tipul de vehicule pe care le depanați și în cazul în care nu fac obiectul livrării, dar vă trebuie, este recomandat să faceți puțină cercetare și să verificați de unde le puteți achiziționa.

Citește mai multe din Auto
» Citește mai multe din Auto
TOP articole