"Rețeta de TĂVĂLITĂ așa cum am aflat-o de la credincioasele din comuna Bănești, Valea Prahovei
BLATUL:
- 30 g margarină
- 150 g zahăr
- 2 linguri miere
- 100 ml lapte
- 300 g făină
- 1 linguriță bicarbonat stins cu puțin oțet
- 1 ou
Se amestecă margarina cu zahărul, mierea și laptele și se pun pe foc la topit, fără se fiarbă. Se lasă la răcorit, se încorporează oul, făina și bicarbonatul. Se coace în tavă unsă și tapetată cu hârtie circa 30 min.
CREMA:
- 250 g zahăr
- 2 linguri cacao
- 15 linguri lapte
- 150 g margarină
- esență de rom după gust
- 200 g nucă de cocos rasă
Se fierbe laptele cu zahar și cacao, se adaugă margarina și romul. Crema trebuie să fie ca o ciulama.
Blatul se taie bastonașe de dimensiunea unui deget care se tăvălesc prin cremă și apoi prin nucă de cocos rasă (...).
P. S. Degeaba vă supărați pe mine pentru margarină, asta e rețeta femeilor de la sat. Normal că eu aș fi pus unt, doar că nu știu dacă mai iese rețeta. Dacă voi credeți că merge, dați-mi și mie de veste", a scris Mihaela Bilic, pe o reţea de socializare.