Antena 3 CNN Externe Ce pedeapsă a primit o angajată a unei fabrici de tancuri din Rusia după ce a transmis informații secrete către Ucraina

Ce pedeapsă a primit o angajată a unei fabrici de tancuri din Rusia după ce a transmis informații secrete către Ucraina

de Roxana Mihăiescu    |   

O femeie angajată a unei fabrici de tancuri din Rusia a fost condamnată vineri la 12 ani şi jumătate de închisoare, după ce a vândut Ucrainei informaţii secrete militare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Imagini publicate de tribunalul din oraşul Sverdlovsk arată pronunţarea sentinţei în dosarul în care a fost judecată femeia cu numele de Victoria Muhametova. Soţul ei, Danil Muhametov, este judecat separat pentru acuzaţii similare.

Potrivit presei ruse, amândoi lucrau la fabrica Uralvagonzavod, un mare producător de tancuri al Rusiei. Ea a recunoscut în faţa instanţei că a livrat Ucrainei documente cu schiţe în schimbul a 100.000 de ruble, echivalentul a mai puţin de o mie de euro. Nu este însă clar pentru ce erau respectivele schiţe.

Cuplul a fost arestat în martie 2023 de serviciul rus de securitate FSB, care a publicat imagini cu momentul arestării. Întrebată atunci ce dorea să facă cu banii primiţi, femeia a răspuns: „Doar să trăim”.

Subiecte în articol: rusoaica Ucraina fabrica inchisoare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile