Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce ne transmite organismul când simțim că nu ne odihnim, oricât de mult am dormi

Ce ne transmite organismul când simțim că nu ne odihnim, oricât de mult am dormi

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 14:22 23 Oct 2024 Modificat la 19:55 23 Oct 2024

Cei mai respectați specialiști în longevitate din România și din lume s-au întâlnit la Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional dedicat promovării sănătății și longevitații, organizat la Bucuresti de revista Longevity și Antena 3 CNN. Cei mai buni specialiști ne aduc o veste bună - medicina viitorului e aici! Iustin Preoteasa, medic specializat în Terapii de Oxigenare și Terapii Celulare Regenerative, Mihai Băican, medic specializat în ozonoterapie și oxigenoterapie, au abordat tema cercetării și inovației în domeniul longevității.

Potrivit medicului Iustin Preoteasa, un studiu recent arată că procesele biologice din corp încep să favorizeze catabolismul încă de la vârsta de 26 de ani, ceea ce sugerează că echilibrul metabolic se schimbă semnificativ la această vârstă. „Sigur că nu mulți vor face tratamente la 26 de ani, dar odată ce observăm simptome precum oboseala, lipsa somnului, oboseală indiferent de timpul de odihnă, sau dificultăți în adormire, trebuie să înțelegem că organismul ne trimite semnale și ar trebui să luăm măsuri”, a declarat dr. Iustin Preoteasa, specialist în Terapii de Oxigenare și Terapii Celulare Regenerative.

Pe de altă parte, dr. Mihai Băican a subliniat că echilibrul interior poate fi menținut prin adoptarea unor practici simple, dar constante. „Nu putem să avem o practică ocazională. În fiecare zi trebuie să includem obiceiuri simple legate de mișcare, respirație și grijă față de noi și cei din jur”, a explicat el. În plus, acesta a adăugat că tehnologiile moderne au făcut mai accesibile aceste metode, iar studii recente confirmă beneficiile lor.

Un exemplu notabil este legat de meditație și imunitate. „Există studii recente care arată că meditația practică constantă timp de două săptămâni poate crește nivelul de sirtuină 5, un produs important pentru apărarea antivirală, protejând astfel de îmbolnăviri”, a afirmat dr. Mihai Băican, specialist în ozonoterapie și oxigenoterapie. El a adăugat că aceste practici sunt „la îndemâna tuturor și gratuite, cu o singură condiție: să fie făcute”. 

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole