Antena 3 CNN Actualitate Social Ce locuri de muncă au căutat românii în această vară. Joburile remote nu mai sunt la modă

Ce locuri de muncă au căutat românii în această vară. Joburile remote nu mai sunt la modă

de Bianca Chirilă    |   

Cei mai mulţi dintre românii care şi-au căutat loc de muncă în această vară au vrut să fie şoferi, manageri sau operatori call-center. De altfel, trendul pentru joburile remote este în scădere, pentru că sunt mai puţine firme care oferă această posibilitate. 

Joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul verii și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de TIR sau cei de distribuție. A doua cea mai căutată poziție a fost cea de manager, căutare ce a înregistrat o creștere puternică față de primele luni ale anului, în condițiile în care candidații au făcut 115.000 de căutări în platformă după acest cuvânt cheie.

Clasamentul continuă cu poziția de asistent medical, care a avut 87.000 de căutări pe ejobs.ro, operator call-center cu 64.000 de căutări și ingineri cu specializările de inginer constructor, mecanic de instalații electrice și chimist. Cei care au fost interesați de job-urile din call-center au căutat în special oportunități pentru vorbitorii de spaniolă, italiană, franceză și engleză.

În creștere față de începutul anului se află și căutările pentru care au fost folosite cuvintele cheie „remote” și „acasă”. Acestea au însumat 30.000 de interogări. Au fost, în schimb, înregistrate 320.000 de aplicări, de la începutul lunii iunie și până acum, pentru joburile ce permit munca de acasă.

Care sunt salariile

Potrivit datelor, salariul mediu net al celor angajați ca șoferi variază între 4.000 și peste 12.000 lei, dacă vorbim despre șoferi de TIR care operează curse internaționale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 lei, iar pentru un operator call-center, de 3.500 lei. Media salarială pentru un contabil este de 5.000 lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.500 lei pe lună. Angajatori au postat, de la începutul verii și până acum, 65.000 de locuri de muncă, pentru care au fost cumulate 2,2 milioane de aplicări.

În acest moment, pe ejobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 23.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, 700 sunt poziții pentru șoferi, 4.500 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 2.700 pentru lucrători în call-centere. Angajatorii au, de asemenea, 800 de job-uri disponibile și pentru ingineri.

900 de locuri de muncă postate în acest moment în platformă sunt remote.

Subiecte în articol: locuri de munca job companii munca remote
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile