"Din păcate, dieta perfectă nu există, dar există un stil de viaţă. La început, este bine să ţinem o dietă hipocalorică, puţin mai strictă, care să te educe, să-ţi schimbe obiceiurile alimentare", a recomandat medicul Răzvan Vasilescu, marţi, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.
Iată cum arată un exemplu de meniu sănătos, recomandat de medicul Răzvan Vasilescu:
Mic dejun: două felii de pâine integrală (fără unt şi fără margarină), cu 50-100 g brânză slabă cu 3% grăsime. Eventual un ou fiert la 2-3 zile sau un iaurt cu 1,5% grăsime, 150 ml cu 30-40 g cereale integrale şi 100 g afine.
Prânz: o supă-cremă de roşii, brocoli, ciuperci (atenţie la cantitatea de ulei şi smântână!) şi la felul doi, o salată cu 100 de grame de carne slabă (piept de pui, de curcan sau peşte).
Cină: o salată cu 50-75 g brânză feta sau peşte la grătar ori fructe de mare cu legume, o felie de pâine sau o garnitură mică de orez sau paste integrale (50-150 g, depinde de necesarul fiecăruia).
Gustări: un iaurt, 150 g nuci sau fistic neprăjite şi fără sare.
Medicul nu interzice prăjitura. "Dacă mâncăm o prăjitură, ea să fie în prima parte a zilei şi în acea zi nu mai consumăm carbohidraţi", spune dr. Răzvan Vasilescu.
Sfat de sănătate. Ce înseamnă un meniu sănătos