Antena 3 CNN Conținut plătit Ce înseamnă Feng Shui și ce trebuie să știi despre aceste principii

Ce înseamnă Feng Shui și ce trebuie să știi despre aceste principii

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 12:04 11 Mai 2022 Modificat la 12:04 11 Mai 2022

Mai exact, Feng Shui înseamnă aranjarea și decorarea unei încăperi în echilibru și armonie cu natura. Principiile sale se pot aplica aparent de la cele mai banale detalii, până la planuri arhitectonice foarte complexe. 

Ce înseamnă Feng Shui 

Cuvintele chinezești se traduc prin „vânt” și „apă”, două elemente ale naturii extrem de puternice și care pot influența decisiv viața omului. Este considerată o știință, o filosofie și o artă, principiile sale putând fi puse în practică prin amplasarea unor decorațiuni Feng Shui în locuri cheie ale încăperii, dar și prin amenajarea și orientarea obiectelor de mobilier sau luminarea camerei. 

Se spune că încălcarea principiilor Feng Shui atrage de la sine o serie de accidente, întâmplări nefericite și probleme. Acestea se pot referi la probleme de dragoste, ratări profesionale sau bunăstare financiară. 

Principiile de bază ale Feng Shui 

Deși Feng Shui presupune amenajarea locuinței într-un anumit mod, aceasta nu atrage de la sine și renovări costisitoare. Sunt câțiva pași pe care îi poți pune în aplicare imediat:

Fă ordine în casă

Regula de bază după care se ghidează întreaga artă chinezească este armonia care ar trebui să te înconjoare la tot pasul. Așadar, ia în considerare să organizezi și să echilibrezi toate obiectele din casă, indiferent de întrebuințarea lor. O casă dezordonată schimbă cursul natural al energiilor pozitive. 

Pregătește-te pentru o curățenie generală

Chiar dacă alegi sau nu să schimbi decorațiunile existente cu unele Feng Shui, este important să te asiguri că locuința ta este foarte curată. Întotdeauna. Deoarece lumina este foarte importantă în cadrul acestei arte a bunăstării, poți începe prin spălarea meticuloasă a tuturor geamurilor și oglinzilor din casă. 

Energia chi emanată în natură poate avea un curs deviat dacă ferestrele nu sunt curate, astfel că acest pas este esențial. 

Îmbogățește flora din casă

Plantele sunt printre principalele purificatoare ale aerului în cadrul unei locuințe. De asemenea, acestea sunt responsabile și cu eliminarea toxinelor. Totuși, este important să optezi pentru plante mari, în detrimentul celor micuțe care pot crea senzația de dezordine sau de spațiu supraaglomerat. 

Dacă îți faci griji în privința timpului de îngrijire al plantei/plantelor, poți alege specii care au nevoie de apă rar și care sunt rezistente în orice tip de condiții. 

Organizează-ți lucrurile cu grijă

Pentru a avea o viață cât mai bine pusă la punct, care să atragă energii și vibrații pozitive, Feng Shui recomandă să renunți la obiectele nefolositoare. Poți încerca să îți amplasezi lucrurile în așa fel încât să îți fie la îndemână cele pe care le utilizezi cel mai des; pe celelalte le poți depozita în locuri în care nu sunt la vedere. 

Repară sau înlocuiește bunurile 

Principiile Feng Shui se bazează pe armonie în toate privințele. Geamurile, instalațiile sanitare, electronicele sau ușile trebuie să fie într-o stare perfectă de funcționare (să nu aibă fisuri, să nu scârțâie sau să funcționeze deficitar). Un sfat util este să realizezi o listă cu toate obiectele care necesită reparație sau înlocuire și să le realizezi pe toate, treptat, în ordinea importanței lor pentru tine. 

Feng Shui este o artă care nu se poate învăța imediat, aceasta necesitând timp și implicare pentru a-ți aduce locuința într-o stare de echilibru perfect cu natura. Urmează sfaturile de mai sus de fiecare dată când faci ordine și curățenie și vei putea să atragi mult mai ușor energiile pozitive asupra ta, fără investiții semnificative. 

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole