Antena 3 CNN Life Culinar Ce greșeală facem atunci când gătim fasolea. Uite ce trebuie să facem, ca să nu ne îmbolnăvim

Ce greșeală facem atunci când gătim fasolea. Uite ce trebuie să facem, ca să nu ne îmbolnăvim

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 10:34 07 Dec 2017 Modificat la 10:34 07 Dec 2017

Mâncărurile pe bază de fasole se numără, cu siguranță, printre preferatele românilor, mai ales în perioada de post. Mulți dintre noi facem o greșeală atunci când fierbem fasolea care face parte din familia leguminoaselor, alături de năut, linte, soia. Acestea sunt bogate în minerale, în special fier, magneziu și zinc. 

Totodată, leguminoasele conțin și acid fitic, o substanță care inhibă absorbția mineralelor. De regulă, atunci când gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduță peste noapte. Totuși, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat. De aceea, fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor, potrivit avantaje.ro.

Există studii care susțin că absorbția mineralelor din fasole în organism după ce cantitatea de acid fitic a fost redusă crește între 50 și 100%. Ideal este ca fasolea să stea la înmuiat aproximativ 18 ore, într-o încăpere călduroasă. 
 

Etichete: fasole
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole