Antena 3 CNN Conținut plătit Ce face brandul Rolex să fie atât de apreciat în rândul colecționarilor

Ce face brandul Rolex să fie atât de apreciat în rândul colecționarilor

de Georgiana Adam    |   

În materie de ceasuri de lux, Rolex este sinonim cu calitatea, motiv pentru care majoritatea colecționarilor își doresc să aibă cel puțin un exemplar în colecție.

Istoria de peste 100 de ani, principiile puternice de producție, inovațiile tehnologice, calitatea materialelor și designul specific sunt doar câteva dintre aspectele care au făcut ca acest brand să fie în topul pasionaților de ceasuri de lux. Dacă ești în căutarea unui model de prestigiu din colecțiile Rolex, la Era Vault te așteaptă zeci de modele pre owned dintre care să alegi după propriile preferințe.

Istoria brandului

Fondată în 1905, compania Rolex a impresionat încă de la prima lansare deoarece fondatorii s-au ocupat ani la rând de importul și ambalarea unor modele consacrate până la acea vreme.

Analizând detaliile care făceau acele modele atât de apreciate le-au integrat pe toate într-un nou exemplar care se dorea a fi cel mai elegant și precis ceas lansat până la acea perioadă, așa cum este cunoscut și în prezent. Unicitatea acestuia nu a întârziat să fie remarcată dat fiind faptul că în anul 1914 a fost certificat ca fiind „clasa A”, punând numele Rolex pe lista celor mai bune companii producătoare de ceasuri din lume.  

Etalon de calitate și bun gust

Ceasurile Rolex au fost dintotdeauna realizate în mare măsură manual în fabricile proprii, după schițe și design-uri gândite de cei doi fondatori, creând modele diferite de tot ceea ce exista pe piață până la acel moment.

Și în prezent ceasurile Rolex se remarcă prin aspectul unic, de o eleganță rară, care urmează linii specifice care au consacrat brandul în cei peste 100 de ani de existență. Simple, dar cu un aer complex, clasice, dar cu un touch modern la fiecare nouă lansare, ceasurile Rolex impresionează atât prin felul în care arată, cât și prin materialele atent selecționate din care sunt realizate pentru ca funcțiile încorporate să fie dublate de o carcasă pe măsură.   

Precizie imbatabilă

Rolex este sinonim cu precizia, acest brand fiind și motivul pentru care în prezent ceasurile elvețiene sunt recunoscute ca fiind principalul reper în această industrie. Din dorința de a depăși orice standard în acest sens, compania și-a dezvoltat propriul mecanism de funcționare pe care l-a îmbunătățit cu fiecare nou model lansat.

Inovații excepționale

Rolex a fost primul brand care a introdus numeroase funcții inovative care au fost împrumutate ulterior de alte mărci, cum ar fi rezistența la apă, afișarea zilei săptămânii și a datei pe cadran, mecanismul automat cu rotor perpetuu, sistemul de absorbție a șocurilor și multe alte astfel de proprietăți diferențiatoare, nemaiîntâlnite până atunci.

Ceasurile Rolex Submariner sunt și în prezent unele dintre cele mai căutate și apreciate exemplare de către colecționari, pasionați și nu numai, datorită faptului că a fost prima colecție care a propus modele rezistente la apă și în alte condiții extreme, are un design specific care se remarcă, iar valoarea rămâne constantă în timp, chiar și după zeci de ani de la lansare, ceea ce îl face un exemplar de colecție ideal.  

Multe dintre colecțiile Rolex au produs modele în ediție limitată, motiv pentru care prețurile exemplarelor disponibile spre vânzare ating sume impresionante. Totodată, pentru modelele care au făcut istorie prin funcțiile inovative pe care le-au adus pe piața modelelor de lux, cererea este în continuă creștere și devine aproape imposibil să mai poți achiziționa un model nou. Totuși, dacă îți dorești să adaugi acest nume la colecția ta, poți opta pentru o variantă pre owned în stare impecabilă, la prețuri atractive, de la Era Vault!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile