Antena 3 CNN Life Ce exprimă, de fapt, persoanele care vorbesc foarte lent

Ce exprimă, de fapt, persoanele care vorbesc foarte lent

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 08:00 26 Oct 2024 Modificat la 08:00 26 Oct 2024

Modul de a vorbi poate dezvălui, în multe cazuri, anumite trăsături de caracter ale unei persoane. De exemplu, o persoană care vorbește foarte lent poate crea impresia de superioritate sau de neatenție față de cei din jur. Despre lucrul acesta a vorbit Teodora Mețiu, speaker motivațional, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Potrivit acesteia, este foarte important să nu generalizăm, deoarece modul lent de a vorbi poate fi determinat de diferiți factori, cum ar fi dorința de a exprima clar și gândit ideile, o fire mai calmă și echilibrată, sau chiar timiditatea.

Cu toate acestea, în ciuda aparențelor, de cele mai multe ori, vorbirea deliberat lentă poate fi folosită pentru a atrage atenția sau pentru a impune un anumit control asupra conversației.

”Oamenii care vorbesc foarte rar sunt oameni care nu sunt sensibilizați de ceilalți. Sunt oameni care vor să se audă tot timpul vorbind pentru că ei cred că reprezintă ceva important, ce tu trebuie să asculți.

Sigur, există și oameni care vorbesc rar pentru că au probleme medicale. Aș vrea să nu generalizăm.

Dar de cele mai multe ori, un om care îți vorbește aproape silabisit este un om care știe doar el cum este adevărul iar tu nu poți să faci altceva decât să îl asculți”, a explicat Teodora Mețiu în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

 

 

 

 

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole