Antena 3 CNN Life Ce conțin, de fapt, ridichile roșii care au invadat piețele

Ce conțin, de fapt, ridichile roșii care au invadat piețele

<1 minut de citit Publicat la 16:24 05 Apr 2017 Modificat la 16:24 05 Apr 2017

Odata cu venirea primaverii, pe tarabele din piete incep sa-si faca aparitia delicioasele ridichi rosii de luna, care dau savoare salatelor proaspete si sunt ideale pentru gustarici sanatoase sau pentru platouri cu aperitive. Ridichile de luna nu se gasesc tot anul in magazine sau daca se gasesc sunt lipsite de aroma, tocmai de aceea trebuie sa profiti in aceasta perioada de prezenta lor. Ridichile rosii te scapa de durerile de cap si au o multime de alte beneficii pentru sanatatea ta, asa ca trebuie sa incepi cat mai repede sa le consumi.

Ridichea rosie contine piridoxina (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavina (vitamina B2), la care se adauga vitaminele A, C, E si K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul sunt mineralele care isi fac loc in pulpa de un alb impecabil, alaturi de subtantele nutritive (proteine, carbodidrati, fibre) si electroliti (sodiu si potasiu).

Crocantele ridichi rosii contin substante active care pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la san sau ovarian. Ingredientul minune care previne cancerul este sulforafanul, un compus organic care stimuleaza productia unor enzime benefice. Acestea creeaza o bariera impotriva radicalilor liberi si inhiba imbolnavirea celulelor.

Continuarea, pe ele.ro.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole