Antena 3 CNN Actualitate Ce condiții pun liberalii pentru a vota Legea salarizării unitare

Ce condiții pun liberalii pentru a vota Legea salarizării unitare

1 minut de citit Publicat la 15:29 07 Apr 2017 Modificat la 15:29 07 Apr 2017

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat vineri că liberalii vor vota Legea salarizării unitare, însă preferă o creştere salarială "puţin mai modestă" faţă de cea propusă de PSD, dar bugetarii să aibă certitudinea că această majorare e sigură. 

"Ne interesează ca cei care fac subiectul Legii salarizării în primul rând să ştie cu certitudine care va fi cuantumul majorărilor, an de an, să aibă siguranţa faptului că vor beneficia de aceste majorări. În plan secundar se află cuantumul majorării. Altfel spus: preferăm să aibă loc o majorare puţin mai modestă decât ce propune PSD, dar să ştim sigur că ea se va aplica. PNL a propus ca raportul între salariul minim şi maxim să fie 1 la 13, aplicarea principiului echilibrării prin creştere (fără tăieri), cu implementare în 4 ani şi o anvelopă suplimentară de 23 de miliarde de lei. (...) Dacă legea va avea elementele pe care noi le-am solicitat, de sustenabilitate, predictibilitate în implementarea ei până la final, susţinere în finalizarea acestei legi în mandatul de guvernare pe care PSD-ul îl are, PNL va susţine Legea salarizării unitare, dar cu aceste elemente", a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă. 

Aceasta a adăugat că liberalii vor ca Guvernul să propună proiectul Legii salarizării unitare şi să îşi asume răspunderea pentru el. 

"PNL a propus următoarea variantă de lucru, astfel încât cetăţenii să aibă garanţia că Legea salarizării unitare va deveni aplicabilă de la 1 iulie. Guvernul să prezinte proiectul de bază al Legii salarizării unitare. Să aibă loc dezbateri cu sindicatele, cu patronatele, cu toate categoriile salariale, cu familiile profesionale, cu parlamentarii, cu partidele politice şi, într-un final, pentru a exista un final predictibil sau o finalizare predictibilă a Legii salarizării unitare, Guvernul să-şi asume răspunderea pe un proiect care imediat poate să intre în vigoare. (...) Ce garanţie există în momentul de faţă, că PSD fără bani, că Guvernul Grindeanu fără bani, vor avea voinţa politică să treacă Legea salarizării unitare, zero garanţii", a opinat liderul interimar al PNL. 

Totodată, Raluca Turcan s-a declarat sceptică în privinţa adoptării de către Parlament a Legii salarizării unitare până la finalul lunii mai, aşa cum speră ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole