Crearea unei culturi a conexiunii, inspirației, responsabilității și încrederii le oferă angajaților șansa de a performa la adevăratul lor potențial.
Un mediu de lucru „Activity Based“ sporește productivitatea, prin consolidarea unui comportament sănătos, care are la bază satisfacția profesională a angajatului, învățarea constantă, experiența senzorială și designul locului de muncă.
O mai bună retenție a angajaților
Fluctuația de personal este una dintre marile probleme cu care se confruntă angajatorii, motiv pentru care este important ca fiecare persoană care își desfășoară activitatea în cadrul unei companii să aibă parte de experiențe profesionale pozitive, într-un spațiu de muncă în care să se simtă în siguranță. Pe lângă interacțiunile cu colegii, care sunt esențiale pentru bunăstarea emoțională și pentru succesul proiectelor în echipă, un rol important pentru satisfacția angajaților îl joacă spațiul de lucru.
Conform raportului Fellowes Workplace Wellness realizat în 2019, 87% dintre angajați își doreau încă dinaintea pandemiei ca angajatorul să le ofere opțiuni sănătoase pentru spațiul de lucru. Pandemia de coronavirus a accentuat teama angajaților de a lucra în spații în care se află multe alte persoane, iar creșterea încrederii în sănătatea spațiilor de lucru a devenit necesară pentru persoanele care merg zilnic la job. O soluție în acest sens este implementarea în clădirile de birouri a IMMUNE Building Standard™, o certificare care conține peste 130 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitecturale și operaționale menite să îmbunătățească reziliența spațiilor interioare în fața riscurilor pentru sănătate.
Un spațiu de lucru care să contribuie la bunăstarea angajaților ar putea, de asemenea, să ofere spații de wellness, centre de fitness, posibilitatea de a lua un prânz sănătos, scaune și birouri ergonomice, precum și un sistem de iluminat corespunzător nevoilor angajaților.
O comunicare îmbunătățită și un grad sporit de implicare
Când angajații stau întotdeauna la aceleași birouri, ei își petrec cea mai mare parte a timpului vorbind cu aceleași persoane. Într-un mediu de lucru „Activity Based“, este mai ușor pentru angajați să construiască relații cu persoane din afara departamentului în care activează. Comunicarea este semnificativ îmbunătățită și astfel și procesul de creație este stimulat. De asemenea, un alt deziderat al companiilor ar putea fi atins prin implementarea acestui mediu de lucru: creșterea implicării angajaților, atât în proiectele companiei, cât și în relația cu colegii.
Încurajarea inovării
Când există mai multe spații decât cele destinate fiecărui angajat, rămâne mai mult loc pentru facilități care să creeze acel mediu de lucru către care salariații să se îndrepte cu plăcere: de la camere de recreere până la spații în care pot să își desfășoare activitatea în funcție de tipul de task pe care trebuie să îl performeze în acel moment, precum o ședință cu mai multe persoane, o discuție cu un client sau o sarcină individuală. De asemenea, rămâne mai mult spațiu pentru a integra elemente de design, precum plante sau opere de artă, care vin în sprijinul bunăstării angajaților.
Faptul că salariații lucrează într-un mediu plăcut îi ajută să fie mai creativi și mai productivi în realizarea activităților zilnice. Legătura dintre inovație și succes în afaceri este foarte puternică, de aceea angajații trebuie să fie încurajați să gândească „outside the box“. Pornind de la renunțarea la spațiul de lucru clasic, cu birouri independente pentru fiecare angajat și un design obositor din punct de vedere vizual, până la formarea unei echipe bazată pe diversitate, se creează un mediu de lucru care încurajează inovația.
Așadar, un mediu de lucru „Activity Based“ ajută companiile să rămână productive și să-și mențină angajații mulțumiți, ceea ce contribuie la succesul general al afacerii.