Antena 3 CNN Actualitate Ce au pățit frații Tate după ce s-au filmat în timp ce hrăneau cu cârnați un urs de la marginea drumului

Ce au pățit frații Tate după ce s-au filmat în timp ce hrăneau cu cârnați un urs de la marginea drumului

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Autoritățile s-au autosesizat și i-au amendat pe frații Tate care s-au filmat în timp ce hrăneau cu cârnați un urs aflat pe marginea drumului. Potrivit legislației în vigoare, hrănirea animalelor sălbatice este strict interzisă în România. 

„În urma imaginilor publicate recent în spațiul public, în care se pot observa doi cetățeni care hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploiești s-a autosesizat și a aplicat ambilor contravenienți câte o sancțiune în valoare de 1.500 lei”, a transmis Ministerul Mediului într-un comunicat postat pe o rețea socială

În același comunicat, ministerul reamintește că hrănirea animalelor sălbatice este strict interzisă de legislația românească. „Prin astfel de acțiuni, cetățenii se supun pe ei sau pe însoțitori unor riscuri majore. În același timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranți cu prezența omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acțiuni de intervenție”, potrivit comunicatului.

Astfel de acțiuni ale autorităților competente vor continua în perioada următoare. Pentru a evita atacuri cu consecințe grave, pentru a proteja specia și pentru a evita sancțiunile contravenționale, facem apel la toți cetățenii să se abțină de la hrănirea urșilor sau a altor animale sălbatice”, a mai precizat Ministerul Mediului în comunicat.

În urmă cu câteva zile, Andrew şi Tristan Tate s-au filmat în timp ce hrăneau din maşină un urs aflat pe marginea drumului, iar imaginile au devenit virale în mediul online.  

În filmare se vede cum Andrew Tate aruncă din mașină cânăciori unui pui de urs aflat pe marginea drumului. „Hrănind animalele vagaboande”, a scris el în mesajul care însoțește imaginile.

Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi în România, sub control judiciar, pentru trafic de persoane şi viol, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Subiecte în articol: frații Tate ursi amenzi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile