Antena 3 CNN Actualitate ”Și homosexualii mor!”. Adrian Teleşpan, despre rolul parteneriatului civil în comunitatea gay

”Și homosexualii mor!”. Adrian Teleşpan, despre rolul parteneriatului civil în comunitatea gay

Adrian Teleşpan, autorul cărții „Cimitirul”, care a apărut în 2013, a vorbit într-un interviu acordat life.ro despre căsătoriile între persoanele de acelaşi sex și cum sunt ele văzute în România.

”Foarte mult timp acesta a fost un subiect tabu… Acum s-a dat un fel de dezlegare de când a apărut Coaliţia... Şi cum noi, românii, suntem un popor nemulţumit prin definiţie, am găsit o modalitate să ne îndreptăm nemulţumirile într-o direcţie care nu are nicio legătură cu ele… Ori de câte ori am avut discuţii televizate cu membri ai Coaliţiei pentru Familie, i-am rugat să-mi dea un exemplu concret, din orice ţară vor ei, în care un cuplu de homosexuali a crescut un copil care ar fi fost heterosexual dacă viaţa lui ar fi fost alta, dar cum a fost adoptat de gay, e şi el gay acum. Nu există un asemenea exemplu! Ce puţin dumnealor nu au putut să îmi dea unul”, a spus Adrian Teleşpan.

Întrebat fiind ce anume i-ar face pe doi homosexuali să legalizeze relația dintre ei, acesta a răspuns ferm: ”drepturile”.

”Dreptul de moştenire, pentru că şi homosexualii mor! Dreptul de vizită la spital, care nu există acum, iar familiile sunt de cele mai multe ori atât de înverşunate pe relaţia celor doi, încât nu permit acest drept partenerului, drepturi locative, de a împărţi o locuinţă comună şi să ai aceleaşi drepturi… E complicat”, a precizat Adrian Teleşpan.

”Cunosc un caz cu un cuplu de gay, căsătoriţi în Spania, care au investit în România, unul a murit şi statul român nu le recunoaşte căsătoria, aşa încât o parte din banii făcuţi aici intră în buzunarele statului. Vreo 4 milioane de euro! Cel care a rămas are spre 70 de ani, nu o mai poate lua de la capăt”, a mai spus Adrian Teleșpan.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile