Înainte de a ajunge la robinetele bucureștenilor, apa din râurile Dâmbovița și Argeș trece prin multiple procese de purificare.
Apa de la robinetele bucureştenilor vine printr-un sistem ce dispune de aproape 2.300 km de conducte principale și de 246 de km de apeducte. Există 3 uzine de producţie şi tratare a apei: Roşu – Arcuda – Crivina. În București și împrejurimi se produc aproximativ 962.000 metri cubi de apă potabilă pe zi.
Râul Dâmbovița este chiar afluent al râului Argeș. Râul Dâmbovița își are izvorul în Munții Făgăraș pe versantul muntelui Curmătura Oticului, în timp ce râul Argeș izvorăște din partea central-vestică a culmii principale a Munților Făgăraș prin doi afluenți: Buda și Capra, potrivit shtiu.ro.
Citește și: Directorul adjunct Apa Nova: Rezultatul analizelor noastre, diferit de cel al DSP
Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti (ANB), a declarat vineri că apa furnizată a fost şi este potabilă, după ce Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat un raport al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) din care reiese că miercuri clorul a depăşit limitele admise în sectoarele 5 şi 6, potrivit Agerpres.
"Apreciem că situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control. Apa furnizată a fost şi este potabilă. Rămânem la dispoziţia tuturor autorităţilor interesate, în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situaţie", a spus directorul general adjunct al ANB.