Antena 3 CNN Sport Ce a scris presa internaţională, după ce David Popovici a luat aurul la Jocurile Olimpice

Ce a scris presa internaţională, după ce David Popovici a luat aurul la Jocurile Olimpice

David Popovici a scris istorie aseară pentru România. Tânărul-minune de doar 19 ani a adus primul aur din istoria înotului olimpic masculin din România şi prima medalie pentru delegaţia noastră de la această ediţie a Jocurilor Olimpice. 

După o cursă de infarct, David a reuşit să îşi învingă adversarii cu doar câteva sutimi în proba de 200 de metri. 

Pentru David, astăzi începe însă o nouă luptă. Campionul nostru va începe calificările la 100 de metri, proba regină a nataţiei. Tot azi, în sesiunea de seară vor avea loc şi semifinalele.

Ce scrie presa internaţională despre victoria lui David Popovici

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 19 ani, a cucerit prima medalie olimpică din tânăra sa carieră la 200 de metri liber. Și a fost aur, el dominându-i pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson

După câteva luni de îndoieli în urma începutului său excepțional de carieră, el a revenit la cel mai înalt nivel. A sărbătorit cu zâmbetul pe buze, dar stoic ca întotdeauna”, a scris L'Equipe.

Românul a reușit o revenire spectaculoasă, formidabilă și meteorică. 

A fost chiar pe locul 3 la jumătatea cursei pe care Lukas Maertens, medaliat cu aur la proba de 400 de metri liber de sâmbătă, a dominat-o de la început până aproape de final, când a căzut pe a 5-a poziție”, spune AS.

Duelul pentru aur a fost incredibil de strâns la 200 de metri liber. Românul David Popovici este norocosul și campionul olimpic, cu două sutimi în fața britanicului Matthew Richards și cu șapte sutimi în fața lui Luke Hobson (SUA)!”, a titrat Bild.

Matt Richards a fost la doar 0,02 secunde de aur! Se pare că doar anvergura aripilor lui David Popovici a făcut diferența. 

Românul plesnește apa în semn de sărbătoare. David Popovici ia aurul, în timp ce britanicul Matt Richards ia argintul. Wow! A fost așa strâns”, a comentat BBC.

Prima reacţie a lui David Popovici, după aurul de la Jocurile Olimpice

„Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes. 

În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit”, a spus sportivul român la finalul competiției, potrivit TVR.

Subiecte în articol: David Popovici presa internationala
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile