Antena 3 CNN Actualitate Ce a fost, de fapt, obiectul misterios observat noaptea trecută pe cerul României

Ce a fost, de fapt, obiectul misterios observat noaptea trecută pe cerul României

de Laura Dinu    |   

Un obiect misterios a fost filmat pe cerul țării noastre, noaptea trecută. Obiectul, înconjurat de o lumină portocalie, a fost văzut din mai multe orașe.

Zgomotul produs de acesta a creat îngrijorare în rândul locuitorilor din Timișoara.

Primele date arată că ar fi vorba despre un satelit, sau un deșeu spațial.

Cu câteva minute înainte să intre în spațiul aerian al țării noastre, obiectul a fost văzut și din Serbia, de la Belgrad.

”Am văzut și eu câteva imagini ale obiectului zburător neidentificabil, care este destul de identificabil, pare un deșeu spațial, ușor căzut de pe orbită, încet încet reintră în atmosferă.

Aceste deșeuri spațiale, care pot fi resturi de satelit, intră controlat sau necontrolat în atmosferă. Se aprind chiar în felul acesta și durează destul de mult să le vedem pe cer.

Într-adevăr, seamănă cu un meteor, dar nu pare un meteor pentru că se deplasează destul de încet și se sparge în diferite bucăți.

Acestea nu sunt atât de periculoase pentru că ard în atmosferă”, a explicat Cătălin Beldea, organizator Astro Show, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Și fizicianul Claudiu Tănăselia susține că obiectul misterios ar fi fost un satelit care ar fi intrat necontrolat în atmosferă, potrivit unei postări de pe o rețea socială. 

”Conform datelor furnizate de Space Track (Tracking and Impact Prediction), obiectul văzut în această seară deasupra României a fost un satelit Starlink nefuncțional, care a reintrat necontrolat în atmosferă (Starlink-1196, NORAD ID 45103, lansat în 29 ianuarie 2020)”, scrie fizicianul pe Facebook. 

Conform datelor furnizate de Space Track (Tracking and Impact Prediction), obiectul văzut în această seară deasupra...

Publicată de Claudiu Tănăselia pe Duminică, 25 august 2024

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile