Antena 3 CNN Actualitate Ce a apărut marți pe pagina de Facebook a lui Iohannis

Ce a apărut marți pe pagina de Facebook a lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul aniversării unui secol de la unirea Basarabiei cu România, subliniind că, "în prezent, cursul nostru de convergenţă se numeşte parcursul european al Republicii Moldova".

Citește și: Şedinţă solemnă în Parlament dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

"Aniversăm astăzi 100 de ani de la Declarația de unire a Basarabiei cu Regatul României, gest politic și patriotic care face cinste elitelor vremii și tuturor celor care l-au visat și au lucrat pentru înfăptuirea lui.

Este unul dintre acele momente care definesc pentru totdeauna istoria, încălzesc sufletele și țin treze conștiințele, generație după generație. În prezent, cursul nostru de convergență se numește parcursul european al Republicii Moldova.

Pentru succesul acestui obiectiv, România acordă un sprijin consistent și permanent, diplomatic, financiar și tehnic și are datoria de a rămâne pentru Republica Moldova un exemplu de națiune angajată în proiectul european, un model de economie competitivă, de societate care știe să prețuiască și să valorifice potențialul său uman", este mesajul postat pe pagina oficială a lui Klaus Iohannis.

 

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile