Antena 3 CNN Externe Mapamond Cazul neobișnuit al profesoarei care s-ar fi sinucis înjunghiindu-se de 10 ori în ceafă. Anchetatorii s-au răzgândit abia după 10 ani

Cazul neobișnuit al profesoarei care s-ar fi sinucis înjunghiindu-se de 10 ori în ceafă. Anchetatorii s-au răzgândit abia după 10 ani

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Părinții unui profesoare din Philadelphia care a fost găsită moartă în 2011, cu 20 de răni provocate prin înjunghiere într-o aparentă sinucidere, au câștigat dreptul de a contesta hotărârea instanței și au astfel șansa de a transforma cazul de sinucidere într-unul de omucidere.

Familia lui Ellen Greenberg luptase mai bine de un deceniu pentru a anula hotărârea judecătorească cu privire la moartea profesoarei al cărei cadavru a fost găsit plin de răni produse prin înjunghiere, inclusiv 10 în ceafă și în spatele gâtului, în apartamentul ei din Philadelphia, în timpul unui viscol puternic care a avut loc pe data de 26 ianuarie 2011.

Abia săptămâna trecută părinții lui Greenberg, Joshua și Sandee, au câștigat în sfârșit teren, când Curtea Supremă din Pennsylvania le-a admis recursul pentru revizuirea cazului, potrivit New York Post.

„Curtea Supremă din Pennsylvania acceptă doar cazurile pe care le consideră suficient de importante din punct de vedere social pentru a fi luate în considerare”, a declarat avocatul familiei Greenberg, Joe Podraza.

În timp ce investiga moartea lui Ellen Greenberg în 2011, poliția a suspectat inițial că profesoara de 27 de ani s-a sinucis, remarcând lipsa intrării prin efracție în locuința ei, a rănilor defensive sau a unui alt ADN pe corpul ei.

Medicul legist Marlon Osbourne a stabilit atunci că moartea ei a fost omucidere, dar și-a modificat concluzia în sinucidere după o lună.

Familia lui Greenberg a angajat o echipă de experți, care a constatat că un cuțit din apartamentul ei a fost aruncat, fapt care a sugerat o posibilă luptă și că o tăietură de pe ceafă ar fi putut să o lase inconștientă și incapabilă să se apere.

De asemenea, Podraza a susținut atunci că dovezile arătau că cel puțin două din cele 20 de răni prin înjunghiere au fost provocate după ce inima tinerei încetase să mai bată.

Aceștia au dat în judecată biroul medicului legist și pe Osborne în 2019, dar un complet al curții de apel a menținut decizia privind moartea profesoarei (sinucidere n.n.) într-un proces care a fost finalizat anul trecut, în septembrie.

Ellen nu putea să se taie cu cuțitul de 20 de ori înainte de a muri - este o nebunie”, a declarat Joshua Greenberg, tatăl ei. „Ea a murit în urma unui atac foarte violent cu cuțitul.”

În ciuda deciziei de anul trecut, judecătorii au recunoscut acum că „investigația a fost profund defectuoasă” în cazul acesta și a decis revizuirea cazului.

După decizia curții supreme, familia ar putea solicita despăgubiri și să depună o plângere penală împotriva celor care au anchetat cazul în urmă cu un deceniu.

Podraza și clienții lui - părinții profesosoarei moarte - spun că sunt sută la sută siguri că Greenberg nu s-a sinucis. „Am dovedit că toate rănile nu putea fi autoprovocate”, a spus el.

 

Subiecte în articol: crime sinucideri anchete
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile