Antena 3 CNN Externe Mapamond Cazul Mbappé ia amploare. Procurorii confirmă existenţa unei anchete pentru viol, fotbalistul reclamă un fake news

Cazul Mbappé ia amploare. Procurorii confirmă existenţa unei anchete pentru viol, fotbalistul reclamă un fake news

de Naty Badea    |   

Cazul Mbappé: procurorul suedez confirmă ancheta pentru "viol" fără a menționa numele jucătorului.


Conform Le Figaro, numele lui Kylian Mbappé nu este menționat, dar procurorul suedez a confirmat marți că este în plină desfăşurare o anchetă pentru "viol", fără a menționa numele jucătorului. "În urma publicării în mass-media informații despre un posibil viol la Stockholm, procurorul poate confirma că poliția a primit o plângere de viol" și că "o anchetă" este în curs, a precizat procuratura într-un comunicat de presă. Incidentul a avut loc pe 10 octombrie 2024 la un hotel din centrul orașului.

Totul a început cu un prim articol publicat pe site-ul ziarului suedez Aftonbladet. Cotidianul a informat luni după-amiază despre deschiderea unei anchete privind un presupus viol care ar fi avut loc în hotelul în care celebrul fotbalist Kylian Mbappé și mai multe dintre rudele sale, inclusiv fostul său coechipier la PSG, fundașul Nordi Mukiele, au stat săptămâna trecută la Stockholm. Cotidianul menționează un raport la poliție făcut de o tânără pe 12 octombrie, dar că nu s-ar menționa niciun suspect. "Poliția a preluat plângerea sâmbătă, după ce femeia a primit îngrijiri medicale". 

Potrivit Agerpres care citează presa din Suedia, atacantul francez este considerat drept "rezonabil suspect" în această anchetă, mai exact gradul de suspiciune cel mai mic prevăzut de legislaţia suedeză.

Poliţia din Stockholm, contactă la rândul său de AFP, nu a "confirmat şi nici nu a infirmat" aceste informaţii.

Totodată, anturajul atacantului francez a afirmat că nu are cunoştinţă de o plângere depusă împotriva lui Mbappe.

La rândul său, superstarul francez s-a declarat victima unui "fake news" în cursul zilei de luni, ca urmare a unui articol publicat de un alt cotidian suedez, Aftonbladet, care a vehiculat deschiderea unei anchete pentru viol, fără să menţioneze însă persoana vizată.

"FAKE NEWS !!!!", a reacţionat jucătorul echipei Real Madrid pe reţeaua de socializare X, stabilind o legătură între articolul din Aftonbladet şi audierea sa programată marţi în faţa Comisiei mixte de contestaţii a Ligii de fotbal profesionist din Franţa (LFP), după apelul clubului parizian obligat de Ligă să-i plătească lui Mbappe suma de 55 de milioane de euro provenită din salarii neplătite şi alte prime pe care le reclamă fosta sa vedetă.

Subiecte în articol: Kylian Mbappe viol
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile