Antena 3 CNN Externe Mapamond Cazul care a șocat Franța nu e unic. Dominique Pélicot care și-a drogat soția ca să fie violată avea un discipol care i-a copiat metoda

Cazul care a șocat Franța nu e unic. Dominique Pélicot care și-a drogat soția ca să fie violată avea un discipol care i-a copiat metoda

de Georgiana Marina    |   

 Cazul care a șocat Franța, în care Dominique Pélicot și-a drogat soția pentru a fi violată de zeci de bărbați, nu este singular. Un alt bărbat care locuia în apropiere l-a contactat pe Dominique Pélicot și a procedat la fel cu soția lui, scrie The Guardian.

Dominique Pélicot, în vârstă de 71 de ani, este judecat în orașul Avignon pentru că timp de zece ani și-a drogat soția și a chemat zeci de străini pentru a o viola.

Aproximativ cincizeci de bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani sunt  judecați în acest proces.

Audierile în instanță sunt publice, astfel că publicul are acces la dosar, la cererea fostei soții a lui Pélicot, Gisèle, în vârstă de 71 de ani.

Miercuri, completul de cinci judecători a aflat că un alt bărbat care este judecat, ar fi devenit „discipol” al lui Dominique Pélicot. Este vorba despre Jean-Pierre, care nu este judecat pentru violarea lui Gisèle Pélicot, ci pentru că a folosit aceeași metodă pentru a-și viola propria soție și l-a chemat și pe Pélicot să o agreseze sexual. 

Jean-Pierre, în vârstă de 63 de ani, a fost șofer de camion la o fermă. L-a contactat online pe Pélicot și ar fi folosit aceeași tehnică pentru a-și droga soția pentru a o viola, cu implicarea lui Pélicot. Se presupune că Pélicot i-a dat drogurile și a mers la locuința lui Jean-Pierre pentru a o viola și el.

Se presupune că soția lui Jean-Pierre a fost violată de 12 ori, între 2015 și 2020. Jean-Pierre a recunoscut acuzațiile la audieri.

Jean-Pierre le-a spus anchetatorilor că l-a întâlnit pe Pélicot online, pe un site care a fost închis între timp și că i-a cerut lui Pélicot să vină la el acasă când soția lui era drogată, a declarat în instanță anchetatorul care a condus investigația, Stéphan Gal. „De fiecare dată când [Pélicot] a călătorit [acolo], el i-a dat droguri pentru data viitoare”, a spus Gal.

Avocatul lui Pélicot a spus instanței că clientul său i-a dat de patru ori sedative lui Jean-Pierre. Soția lui Jean-Pierre nu este parte civilă în caz, deoarece „are cinci copii și a vrut să-i protejeze”, a spus Gal în instanță.  

Fiul lui Jean-Pierre, în vârstă de 32 de ani, dintr-o primă căsătorie, a spus: „Acuzațiile sunt foarte grave și cred că este conștient de asta”. De asemenea, el a declarat că este o „certitudine” că Jean-Pierre a fost manipulat de Pélicot. „Am convingerea fermă că, dacă nu ar fi întâlnit această persoană, nu ar fi fost niciodată nimic din toate astea”, a spus el.

Optsprezece dintre cei 51 de acuzați în cazul Dominique Pélicot sunt în arest, inclusiv Pélicot și Jean-Pierre, în timp ce alți 32 de inculpați sunt judecați în libertate. Majoritatea riscă până la 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați de viol.

Este de așteptat ca procesul să se desfășoare până în decembrie.

 

Subiecte în articol: agresiune sexuala viol Franta proces
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile