Amneziile se pot întâmplă la orice vârstă și ascund și alte informații pe care nu le-ai luat în calcul până acum.
Studiile au scos la iveală faptul că există și alte cauze pe care ar trebui să le iei în considerare, unele la care nici nu te-ai fi gândit până acum.
Apneea de somn provoacă pierderi de memorie - Apneea de somn reprezintă întreruperea respirației în timp ce dormi. Te poți confruntă cu ea dacă te trezeșți deseori cu dureri de cap și te simți obosită toată ziua, deși ti-ai respectat programul de odihnă.
Medicamentele pot avea efecte nefaste - Pierderile de memorie pot fi provocate și de către anumite tipuri de medicamente, de aceea este indicat să consulți întotdeauna prospectul și să iei în cauza și eventualele efecte și complicații. Spre exemplu, unele somnifere, antidepresive, antihistaminice (pentru alergii), pastile pentru scăderea colesterolului și cele indicate în caz de diabet îți pot provoca astfel de neplăceri.
Stresul conduce la pierderi de memorie - Specialistul Lyketsos atenționează că stresul, anxietatea și depresia pot să conducă la probleme legate de concentrare și memorie, scrie everydayhealth.com.