Antena 3 CNN Externe Mapamond Căutările turistei înghițite de asfalt, în Kuala Lumpur, au fost oprite. Riscul era prea mare pentru salvatori

Căutările turistei înghițite de asfalt, în Kuala Lumpur, au fost oprite. Riscul era prea mare pentru salvatori

de Ioana Coman    |   

La opt zile după ce o turistă a fost înghițită de o groapă care s-a format din senin într-o zonă pietonală din Kuala Lumpur, salvatorii au oprit misiunea de căutare, din motive de siguranță, transmite The Guardian.

Vijaya Lakshmi Gali, o indiancă de 48 de ani, mergea pe stradă când trotuarul de sub ea s-a prăbușit brusc, pe 23 august. A fost înghițită de o groapă adâncă de 8 metri și a dispărut.

Salvatorii au căutat timp de șapte zile folosind jeturi de apă, excavatoare, câini de urmărire, camere la distanță și radare de penetrare a solului. Doar pantofii ei au fost găsiți.

Eforturile de a o localiza pe turista în vârstă de 48 de ani au fost îngreunate de curenții subterani puternici, de solul instabil și de o a doua dolină nou formată în apropiere. Unele drumuri au fost închise pentru siguranță.

Sâmbătă, autoritățile au decis să pună capăt căutărilor din cauza riscului prea mare pentru salvatorii care ar fi trebuit să coboare în craterul imens. „Există diverși factori pentru oprirea operațiunii, care includ siguranța și sănătatea personalului de salvare”, a afirmat un consilier al premierului.

Apariția celei de-a doua doline , miercuri, la aproximativ 50 de metri de locul în care a dispărut femeia, a dus la îngrijorări cu privire la integritatea structurală a zonei.

Dolinele din Malaezia sunt rare, dar incidentul nu este izolat; Kuala Lumpur s-a confruntat cu probleme similare în trecut. Anul trecut, în aceeași locație a fost raportată o alunecare de sol.

 

Subiecte în articol: kuala lumpur turista groapa Malaezia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile