Antena 3 CNN Externe Mapamond Căutări disperate în Mont Blanc, alpiniștii blocați în zăpadă nu au fost încă găsiți. Ultimul mesaj al unuia dintre ei

Căutări disperate în Mont Blanc, alpiniștii blocați în zăpadă nu au fost încă găsiți. Ultimul mesaj al unuia dintre ei

de Naty Badea    |   

Cei 4 alpiniști dispăruți la o altitudine de 4600 de metri pe Mont Blanc sunt căutați în continuare. 

Este vorba despre doi cetățeni italieni și doi coreeni surprinși de vremea rea sâmbătă după-amiază. Cei doi alpiniști italieni au sunat la salvamont sâmbătă și au cerut ajutor povestind că sunt blocați la 4600 de metri și că riscă să înghețe.

Conform Rainews la 4750 de metri altitudine pe Mont Blanc temperatura a scăzut noaptea trecută până la -12 grade. conform datelor furnizate de stația meteo din Valle d' Aosta. Astfel speranța autorităților este că italienii au reușit să se adăpostească de furtună și frig săpând o groapă în zăpadă. Cel mai apropiat refugiu se află la 4362 de metri. Deși italienii au fost cei care au apelat salvamontul, acum telefoanele lor celulare rezultă închise în acest moment. 

Până acum salvatorii au fost împiedicați de vremea potrivnică să ajungă în zona unde au dispărut alpiniștii, iar în această dimineață a existat o nouă tentativă a salvamontiștilor să plece în căutarea dispăruților. 

Autoritățile din Italia sunt în contact constant cu familiile celor doi alpiniști implicați. Pe rețelele de socializare prietenii alpiniștilor trimit mesaje de încurajare 

În ultima postare de pe rețelele de socializare, alpinistul italian povestește despre ultima escaladă și spune că a fost cea mai frumoasă experiență din viața sa. 

 

Subiecte în articol: alpinisti Mont Blanc disparuti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile