Antena 3 CNN Economic Câţi bani dă statul în total celor care primesc vouchere pentru alimente

Câţi bani dă statul în total celor care primesc vouchere pentru alimente

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 08:24 15 Sep 2022 Modificat la 08:24 15 Sep 2022

În România, 7 din 10 lei cheltuiţi în magazine alimentare merg spre comerţul modern, arată o analiză zf.ro.

Proiectul voucherelor sociale pentru produse alimentare, lansat de guvern în prima parte a acestui an pentru a susţine persoanele cu venituri mici, într-o perioadă marcată de inflaţie galopantă, ajunge să rotunjească cu 3 mld. lei tot veniturile marilor reţele şi lanţuri de restaurante.

Astfel, reţelele internaţionale de supermarketuri şi hipermarketuri Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi, Pennny, Cora alături de giganţii din industria de restaurante, în frunte cu McDonald’s, KFC şi Pizza Hut, figurează pe listele unităţilor de unde 2,5 mi­lioane de români cu venituri mici îşi pot cumpăra produse alimentare sau mese calde.

În total, pe listele celor trei emitenţi de carduri sociale – Sodexo, Up România şi Edenred –, sunt înscrise circa 20.000 de magazine şi restaurante.

Universul de comerţ modern numără circa 4.000 de magazine, pe când în comerţul tradiţional mai sunt doar 40.000 de chioşcuri şi alimentare, de circa patru ori mai puţin ca acum 25 de ani.

Lista actualizată a magazinelor unde poţi cumpăra cu tichete sociale

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit voucherele pentru alimente

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

"Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe voucherele de alimente | Nu se dă rest

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Românii pot pierde tichetele sociale | Anunţul făcut de Ministerul Investițiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Citește mai multe din Economic
» Citește mai multe din Economic
TOP articole