Antena 3 CNN Actualitate Categoriile de români care vor primi bani în locul voucherelor de vacanță! Concediile le vor fi decontate | Anunțul Guvernului

Categoriile de români care vor primi bani în locul voucherelor de vacanță! Concediile le vor fi decontate | Anunțul Guvernului

Angajații români ar putea rămâne fără voucherele de vacanță, după ce acestea ar urma să fie eliminate de Guvern. Cu toate acestea, zeci de mii de salariați ar putea primi bani în locul tichetelor.

de Laura Dinu    |   

Reprezentanții coaliției iau în calcul suspendarea acordării voucherelor de vacanță.  

Beneficiile ar urma să se suspende pentru 2024, iar pentru 2025 și 2026 s-ar putea schimba condițiile și valoarea. Mai exact, instituțiile publice vor acorda vouchere de vacanță în valoare de 1600 de lei doar celor care câștigă până în 8000 de lei net lunar.  

Citește și: PSD susține ca voucherele de vacanță să fie acordate doar bugetarilor cu salarii de sub 8.000 de lei

Documentul executivului, consultat de Antena 3 CNN, prevede și o măsură specială pentru personalul militar, polițiști, inclusiv cei din penitenciare și pentru personalul instituțiilor de apărare. Aici, voucherele se transformă în decontare a cheltuielilor turistice în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026. 

Premierul Marcel Ciolacu exclude, însă, măsura eliminării voucherelor de vacanță, însă confirmă că, în noul pachet de măsuri, există varianta ca angajații să primească contravaloarea tichetelor în bani. 

Subiecte în articol: vouchere vacanta tichete vacanță
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion