Antena 3 CNN Externe Catedrala Notre Dame a fost la 30 de minute de distrugerea completă. Primele dezvăluiri ale muncitorilor care restaurau monumentul istoric

Catedrala Notre Dame a fost la 30 de minute de distrugerea completă. Primele dezvăluiri ale muncitorilor care restaurau monumentul istoric

Catedrala Notre Dame a fost la câteva zeci de minute de distrugerea completă. Totul a ținut de 15-30 de minute. Pompierii au avut un scurt interval de a opri extinderea incendiului la turnurile cu clopote. În timp ce specialiştii evaluează pagubele şi caută să securizeze structura catedralei, preşedintele Macron propune reconstruirea în decurs de 5 ani. 

Dacă flăcările ar fi cuprins cadrul din lemn al turnurilor ar fi determinat căderea clopotelor – cel mai mare dintre ele cântărind 13 tone – antrenând probabil prăbuşirea ambelor turnuri.   

Dezastrul a fost evitat de pompierii care şi-au riscat viaţa stingând focul din interior prin crearea unui zid de apă între flăcări şi cele două turnuri de pe faţada vestică, scrie The Guardian. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile